Güncel
Giriş Tarihi : 12-09-2012 03:39   Güncelleme : 12-09-2012 03:39

Kaçırılan Gerzeli Işadamından Iyi Haber Geldi

Lübnan'da kaçırılan Gerzeli işadamı Aydın Tufan Engin Ailesine Kavuştu

Kaçırılan Gerzeli Işadamından Iyi Haber Geldi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki adresinden Lübnan'da kaçırılan Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin'in Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisine teslim edildiğini duyurdu.

Tekin'in ailesine kavuşması için çalışıldığını belirten Davutoğlu, açıklaması şöyle: "Lübnan'da kaçırılan vatandaşımız Aydın Tufan Tekin az önce Beyrut Büyükelçimize teslim edildi.

Beni arayan Lübnan Başbakanı Sayın Mikati, bu müjdeli haberi bildirmişti. Sayın Mikati, kendi uçağını da vatandaşımız için tahsis etti. En kısa zamanda ailesine kavuşması için her şey yapılıyor.

Vatandaşımızın özgürlüğüne kavuşmasından son derece mutluyuz. Bu güzel haberi, Aydın Bey'in ailesi ile de görüşerek paylaştım. Kendisine ve ailesine buradan bir kez daha geçmiş olsun diliyorum. Bu süreçte son derece yakın işbirliği yapan başta Lübnan Başbakanı Sayın Mikati ve Meclis Başkanı Sayın Berri olmak üzere Lübnan makamlarına da teşekkür etmek istiyorum."

Mikdat ailesi tarafından Lübnan'da kaçırılan ve 27 gün esir tutulan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin serbest bırakılmasının ardından Lübnan İçişleri Bakanı Merven Şerbil ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız'ın da aralarında bulunduğu 7 kişilik bir grupla, Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin özel uçağıyla Türkiye'ye gelen Tekin, saat 02.15 sıralarında Dalaman'a geldi. Aydın Tufan Tekin'i Havalimanının VİP Salonunda Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ile Tekin'in ailesi, babası Mahmut, annesi Güldane ve kız kardeşi Burçak Tekin karşıladı. Alkışlarla salona giren Tekin'in karşılama anına gazeteciler alınmazken, Aydın Tufan Tekin'in Anne ve Babasının gözyaşlarını tutamadıkları öğrenildi.

Bir süre dinlenen Aydın Tufan Tekin ardından gazetecileri kabul etti.

Aydın Tufan Tekin yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum hala bir rüya gibi geliyor. 27 gün uzun zaman, bu anın hayalini kuruyor uyumuyorsunuz. Uyanıyorsunuz rüyanızda görüyorsunuz çok mutluyum.

Buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Lübnan Hükümetine, Arçelik Ailesine, gecesine gündüzüne katan isimlerini bile bilmediğim birçok insan var, herkese yürekten milyonlarca kez teşekkür ediyorum. Çok fazla söyleyebileceğim bir şey yok hala rüyanın etkisindeyim" dedi.

Kurtarılma anı ve esir tutulurken yaşadıklarını da anlatan Aydın Tufan Tekin, "Kurtulma anında bana gidiyorsun dediler gittik. Daha tam bende detayları bilmiyorum. Aşiretin yaşadığı mahalleye bir operasyon yapılmış ancak benim operasyonla ilgili bilgim yok. Süreç çok kolay bir süreç değildi 287 gün uzun bir süreç. Bu süreci gece gündüz birlikte düşünebilirsiniz. Gayet iyi davrandılar.

Evet kaçırıldım, 27 gün göz hapsinde tutuldum ama belli şeyleri insanlık namına sağlamaya çalıştılar. Benim masum olduğumu biliyorlardı. Bu sebeple birçok şeye izin verdiler. Bildiğim kadarıyla Beyrut'ta tuttular. Ara sıra gözlerim kapalı geziyorduk arabayla ama bildiğim kadarıyla Beyrut'taydık" dedi.

Aydın Tufan Tekin'in Babası Mahmut Tekin'de oğlunun kurtulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, "Bende oğlum gibi Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımızı, Lübnan'daki Elçiliğimize çok teşekkür ediyorum. Başından beri çok güzel yönettiler. İnandık ve çok temiz bir şekilde sonuçlandığı için de çok mutluyuz. Bu mutluluğumuz paylaştığınız için sizlerede çok teşekkür ederim" dedi.


AdminAdmin