Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2021 12:57   Güncelleme : 05-04-2021 15:53

Kaderine Terk Edildi!

2014 yılında kapısına kilit vurulan Yenikent Cumhuriyet İlkokulu’nun her geçen gün daha da içler acısı hale gelmesi köylüleri derin üzüntüye sürüklüyor

Kaderine Terk Edildi!

1999 yılında o dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından kurdelesi kesilen ve açılışı yapılan Yenikent Cumhuriyet İlkokulu, 2014 yılında kapatıldı.

7 yıl önce kapısı kilitlenen ve şimdilerde atıl halde bulunan Yenikent Cumhuriyet İlkokulu’nun bu içler acısı halde ki durumu daha önce de gazetemiz tarafından gündeme getirilmiş, o dönemin muhtarı Hasan Danacı, okulun kapatılma sebebi olarak taşımalı eğitimin yaygınlaşmasıyla birlikte okulda öğrenci kalmamasına yormuştu.

Yine Muhtar Danacı o dönem yaptığımız röportajda, 2017 yılında okul binasının Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kiralanıp Engelli Bakım Merkezi olarak hizmete açılması yönünde bir girişimde bulunulduğu fakat dönemin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından projeye izin verilmediğini belirtmişti.

Yıllarca öğrencilerin doldurduğu sınıf duvarları ve bahçesinde çocuk seslerinin yankılandığı, şimdilerde ise gerekli - gereksiz sebeplerle kapısına kilit vurularak derin bir sükût hak görülen Yenikent Cumhuriyet İlkokulu, bu okullara hatta yapılara gösterebileceğimiz sadece bir örnek.

Ülkemiz genelinde haberde konu olan Cumhuriyet İlkokulu gibi onarıldığında kullanıma uygun olan birçok kamu binası da atıl vaziyette bekletiliyor. Atıl vaziyette bulunan binalar görmezden gelinerek yeni bina inşaatları ve yapılan ihaleler de bir taraftan devam ediyor.

Devlet malı olan ve 15 yıl eğitim yuvası olarak kullanılmış bu binanın atıl vaziyette bırakılarak viraneye dönmesi Yenikentli vatandaşlar tarafından da üzüntü ile karşılanıyor. Vatandaşlar binanın böyle kaderine terk edilip çürüyüp gitmesine göz yumulmasındansa yeni bina arayan kurumlara kiralanabileceği veya devredilebileceğini dile getirdiler.

AdminAdmin