Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2022 19:29   Güncelleme : 02-09-2022 09:45

Karakucak güreşleri, büyük yankı uyandırdı

Abdaloğlu köyü 1. Karakucak Güreşleri, coşkulu ve yoğun katılımla gerçekleşti

Karakucak güreşleri, büyük yankı uyandırdı

30 Ağustos Zaferinin 100. yılında, Abdaloğlu Köyü Muhtarlığı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Erzurum, Amasya, Tokat, Sivas, Ordu, Çorum, Samsun, Kastamonu, Karabük illerinden toplam 19 boyda 278 güreşçinin katılım sağladığı 1. Karakucak Güreşlerine güreş severlerin katılımı çok yüksek olurken 26 baş pehlivanın yarıştığı güreşlerde Karakucaklar Türkiye Şampiyonu Erzurumlu Kenan Gör birinci, Amasyalı Balkan Şampiyonu Mustafa Cebeci ikinci, Tokatlı Avrupa Şampiyonu Rıza Yıldırım ikinci, Tokatlı Avrupa Şampiyonu Rıza Yıldırım ve Kabanlar köyünden Niyazi Akgün üçüncü oldu. 

Kırkpınar Cazgırlarından Kemal Karga ve Samsun Bölgesi cazgırlarından Kemal Kester’ in sunuculuğunu yaptığı, Adil Yiğit Ve Mustafa Yiğit' in koordine ettiği 1. Karakucak Güreşlerinde dereceye girenlere madalyaları protokol tarafından takdim edildi.

Kurulan stantlarla panayır havasında geçen güreşlere, çevre ilçe ve köylerden birçok vatandaş akın etti.

1. Karakucak Güreşlerine katılan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “çok değerli belediye başkanlarımız, kıymetli hemşehrilerimiz hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün Abdaloğlu köyümüzde muhtarımızın organize ettiği bu güzel günde, bu güzel güreşlerde birlikteyiz. Bu güzel güreşin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Ağustos ayının son günlerindeyiz. Ağustos ayı zaferler ayıdır. Bundan 4 gün önce 26 Ağustos’ ta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin yöneticileri Malazgirt’ teydi. Tam 951 yıl önce Alparslan ordularıyla beraber Malazgirt Meydanında 951 yıl önce Anadolu’ nun kapılarını bize açtı ve 951 yıldır bu toprakları yurt bilerek, vatan bilerek, bir ve beraberce yaşıyoruz.

Aynı şekilde bundan tam 100 yıl önce bugün 30 Ağustos’ ta Başkumandanın liderliğinde Büyük Taarruzun zafere ulaştığını bugünü 100. yıl dönümü olarak kutluyoruz.

İnşallah 1071’ de, 30 Ağustos’ ta olduğu gibi bundan sonra da bu topraklarda bizi köleleştirmek isteyenlere milletçe en büyük dersi vereceğiz. Bu topraklarda minarelerde ezan hiç dinmesin diye, gece gündüz hep birlikte güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Maviş konuşmasını İstiklal Marşımız’ da geçen “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım” dizeleriyle sonlandırırken güçlü Türkiye, büyük Türkiye yolunda birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diledi.

Güreşlerin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, güreşlerin gelenekselleşmesini temenni etti, sporculara başarılar diledi.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan da tüm güreş severlerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle andı. Köy muhtarı Erkan Ersoy ve güreş koordinatörü Adil Yiğit’ e teşekkür etti.  

Organizasyon sahibi Abdaloğlu köyü Muhtarı Erkan Ersoy, "güreşlerimize uzaktan yakından gelen misafirlerimize, milletvekilimize, il başkanlarımıza ve yönetimlerine, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, il genel meclisi üyelerimize, il özel idaresi genel sekreterine, köy ve merkez mahalle muhtarlarına, muhtarlar derneği başkanımıza ve dernek yönetimine, güreşlerimize maddi manevi destek olan Gerzeli iş insanları ve esnaflarımıza, gecesini gündüzüne katan her zaman yanımda olan güreş sahamızın hazırlığında bizleri yalnız bırakmayan köylülerime ve aile bireylerime, güreş organizasyonunda beni yalnız bırakmayan Gerze' mizin güreşdeki gurur kaynağı Adil Yiğit ve oğulları Mustafa, Mücahit, Fatih Yiğit kardeşlere, emeği geçen herkese teşekkürler eder Allah nasip ederse 2023 yılında buluşmayı temenni ediyorum" dedi.

Güreş koordinatörü Adil Yiğit’ te sporculara başarılar dilerken Karakucak Güreşlerinin devamının gelmesini temenni ettiğini belirtti.

Abdaloğlu köyünde düzenlenen 1. Karakucak Güreşlerine AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Ali Su, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan ve yönetimi, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, DEVA Partisi Gerze İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim, İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit,İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ile İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özbay Akkaş, Eski Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Eski Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Güleryüz, köy ve merkez mahalle muhtarları, Gerzeli ve Sinoplu iş insanları ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Güreş Ağası Ali Osman Sucu olurken Keşkek Ağaları Kadir Altınkök ve Arif Baş oldu.

Bizlerde Gerze' nin Sesi gazetesi ailesi olarak güleryüzlü misafirperverlikleri için Güreş Koordinatörü Adil Yiğit ve organizasyonun ev sahibi Abdaloğlu köyü Muhtarı Erkan Ersoy' a teşekkür eder başarılarının devamını temenni ederiz.

AdminAdmin