Güncel
Giriş Tarihi : 16-06-2022 15:21   Güncelleme : 16-06-2022 15:27

Kimyasal Atıklar, Su Kanalına Bırakılıyor İddiası

İlçemiz Yaykıl köyü Çakıroğlu Mahallesinde yaşanan durum köylüyü isyan ettirme noktasına getirdi

Kimyasal Atıklar, Su Kanalına Bırakılıyor İddiası

Yaykıl köyü Çakıroğlu Mahallesinde faaliyet gösteren deterjan fabrikasının atık sularını su kanalına bıraktığı iddiası...

İddiaya göre, Çakıroğlu Mahallesinde ikamet eden ve hayvancılıkla uğraştıklarını belirten Ali Rıza Aydın, Mustafa Selçuk ve Hanife Er, aynı mahalle sınırları içerisinde yer alan deterjan fabrikasının atık sularını su kanalına bıraktığını, su kanalından faydalanan köylülerin hayvanlarının atık sudan zarar gördüğünü ileri sürerek Gerze Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söylediler.

Su kanalını hem tarlalarını sulamak hem de hayvanlarının su ihtiyacını gidermek için kullanan köylüler, su kanalına bırakılan kimyasallar nedeniyle suyu kullanamadıklarını hayvanların buradan su içmesi halinde de sağlıklarının olumsuz etkilendiğini belirttiler.

Yaşanan sorunu firma sahibine ilettiklerini fakat akan suyun sürekli köpürmesine rağmen firma sahibinin bunu kabul etmediğini ifade eden köylüler köpüren suyun bir an önce incelenerek yetkililerin konuya çözüm bulmasını istediler.

Ayrıca seslerini duyurmak isteyen köylüler akan suyun oluşturduğu kirliliği sosyal medyalarında paylaştılar.

AdminAdmin