Güncel
Giriş Tarihi : 26-02-2022 19:50   Güncelleme : 26-02-2022 20:59

Maviş, "Gerzelilere Verdiğim Sözleri Unutmadım"

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, STK seçimlerini kazanan başkan ve yönetimlerine hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu

Maviş, "Gerzelilere Verdiğim Sözleri Unutmadım"

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Topçu, Gerze Muhtarlar Odası Başkanı Fikri Uyanık ve Gerze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Altunel’ e hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ziyaret kapsamında ilk olarak Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ u makamında ziyaret etti.  Burada belediye başkanı ve AK Parti Meclis Üyeleri ile bir süre sohbet eden Maviş, daha sonra yeniden Şoförler Odası Başkanı seçilen Hüseyin Topçu’ yu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Akabinde geçtiğimiz günlerde yeniden başkan seçilen Muhtarlar Cemiyeti Başkanı Fikri Uyanık’ a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada Başkan Fikri Uyanık ve köy muhtarları tarafından karşılanan Maviş, muhtarlarla sohbet ederek talep ve şikâyetleri dinledi.

Maviş, köy yolları ile ilgili gelen talepleri ve istekleri dinledikten sonra altyapısı tamamlanmış köy yollarına sıcak asfalt yapılabileceğinin sözünü verdi. Köy muhtarları Gerze Müftülüğü tarafından kendilerinden istenen köy camilerinde tesisatın ayrılması ile ilgili talebi milletvekiline ileterek ‘müftülük bize dayatmada bulunuyor’ ifadelerinde bulundular.

Muhtarlar, “Bizim köylerimizde doğru dürüst kimse yaşamıyor. Ama müftülük bizi baskılayarak buraya yaklaşık 8-10 bin TL masraf ettirerek işlem yaptırmak istiyor. Biz muhtarlar olarak sorunumuzun çözümü noktasında desteklerinizi istiyoruz” dediler. Milletvekili Nazım Maviş muhtarların bu serzenişini dikkate alacağını, konuyu gerekli mercilerle konuşarak gerekli desteği sunacağını söyledi.

Son olarak Gerze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Altunel’ e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Milletvekili Maviş, burada Gerze Sanayi Sitesinde yapılacak olan dükkânlarla ilgili gelinen noktayı aktardı. Altunel, yapılan katkı ve desteklerden dolayı Milletvekiline teşekkürlerini sundu. Maviş, Oda Başkanı Altunel’e çalışmalarında başarılar dileyerek, partililerle ilçe teşkilatına geçti.

Ziyaretler kapsamında Gerze’ ye gelen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ilçemizde yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu

Ziyaretimizin amacı yeni kongreler yapan Gerze Şoförler Odası, Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Gerze Muhtarlar Cemiyeti Başkanları ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretleri yapmaktı ama Gerze’ de devam eden çok sayıda işimiz ve yatırımımız var. Hem belediyemiz hem de hükümetin ehliyle yapılan çok sayıda yatırımımız var; bu yatırımları belediye başkanımız ve yol arkadaşlarımızla beraber değerlendirmek için belediyemizde kısa bir toplantı yaptık.

Gerze’ de pek çok yatırımımız var ama en son kamuoyuyla paylaştığımız, uzun zamandır çalıştığımız Gerze İmam Hatip Lisesi meselesiydi. 16 derslikli, 50 kız 50 erkek olmak üzere öğrenci pansiyonu, spor salonu ile birlikte tam bir kompleks olarak planlanan İmam Hatip Lisesi ihale tarihi alındı. İnşallah mart ayı sonunda ihalesi yapılacak.

Ardından 24 derslikli bir ilköğretim okulunun çalışmaları devam ediyor, projeler tamamlanmak üzere, 1-2 ay içerisinde ihale aşamasına gelecek. Böylelikle Gerze’ mizin eğitimle ilgili fiziki açıdan neredeyse eksiği kalmamış olacak.

Devam eden yatırımlarımız içerisinde gerek otogar çalışması gerek pazar yeri çalışması, gerek Zeytinlik Parkı devamında Alaattin Şahin Caddesi’ nin düzenlemesi ile ilgili çalışmaları da gözden geçirdik. Bildiğiniz gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanının Sinop’ a geldiğinde Gerze’  mize de özel olarak getirdik. Sayın Kurum Alaattin Şahin Caddesi’ nde yürüme, bisiklet yolu, seyir terasları, ışıklandırma, aydınlatma için 2 milyonluk başlangıç ödeneği verdi.

Hastane ile ilgili de kamuoyunda bazı spekülasyonlar dolaştığını biliyorum. Seçildiğim günden bu yana hangi sözleri, cümleleri sarf ettiğimi biliyorum. Sinop’ umuzun tamamında çok ciddi sağlık yatırımları yapıldı.   

2023 seçimlerinden önce Gerze ve Türkeli ilçelerimizin proje ve ailesi tamamlanacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Söz verdiğimiz diğer işleri nasıl bir bir çözdüysek bununla ilgili önemli adımları da atacağız hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu zor şartlara rağmen Gerze Hastanesi ile ilgili yatırımı da çok yakından takip edeceğiz. Gerzeli hemşehrilerimiz endişe etmesinler.  

Yıllardır atıl vaziyette bekleyen öğretmenevi, muhteşem bir proje ile Gençlik Merkezine dönüşecek. Gençlik Merkezimiz çok yakında ihaleye çıkacak. Dünya’ nın pandemiyle,  savaşla boğuştuğu bu zamanda yapılan bu yatırımlar Gerze’ miz açısından bir müjdedir” diye konuştu.

Maviş, Erfelek İçme Suyu ile ilgili projenin de 1 buçuk ay içerisinde başlayacağını belirterek Gerze Tekstil Kent çalışmasının devam ettiğini, 30 dönüm yerin tahsisinin tamamlandığını kaydetti.  

AdminAdmin