Güncel
Giriş Tarihi : 20-04-2017 16:12   Güncelleme : 20-04-2017 17:00

Yenikent'te yapılması planlanan 'Gölet' unutuldu

Yenikent köyünde DSİ Mühendislerinin gelip incelemelerde bulunarak olur raporu verdiği 'Gölet' projesinde hala bir adım atılmış değil

Yenikent'te yapılması planlanan 'Gölet' unutuldu
Yenikent'te Belediye kapanmadan önce Başkan Mevlüt Aydın ve belde sakinlerinin talep ve girişimleriyle yapılmasını istedikleri 'Gölet projesi' belediyenin kapanmasıyla unutuldu.
 
Yenikent beldesinin belediyesi kapatılmadan önce proje olarak sunulan ve beldenin gelir düzeyini yükseltecek ve hareketlilik kazandıracak olan 'Gölet' projesinin belediyenin kapanmasıyla unutulduğunu söyleyen Yenikent eski belde belediye başkanı Mevlüt Aydın, başkanlığı döneminde DSİ'ye müracaat edildiğini akabinde 'Gölet' yapım kararı alındığını belirterek, ''2011 yılından itibaren peşini bırakmadığımız 'Gölet' projesi hayata geçerse Yenikent'e büyük katkı sağlayacak. DSİ Mühendislerinin gelip incelemelerde bulunarak olur raporu verdiği gölet projesinde hala bir adım atılmış değil. Projeyi bürokratlara ve siyasilere defalarca hatırlattık. Gölet projesinin hayata geçmesi demek Yenikentli çiftçiye can suyu demek. Dere, hala boşa akıp gidiyor değerlendiremiyoruz. Gün geçtikçe beldenin nüfusu eriyor. Topraklarımızı verimli bir şekilde işletemediğimiz sürece Yenikent Köyü nüfusu erimeye mahkum'' dedi.

Öte yandan Yenikent Köyü Muhtarı Hasan Danacı, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'e konuyu aktardı. Maviş, DSİ Bölge Müdürünü arayarak konuyla ilgili kendisine bilgi aktarılmasını istedi. Ayrıca konun takipçisi olacağını ifade etti.

Seda ŞengülSeda Şengül