Güncel
Giriş Tarihi : 27-12-2018 18:08   Güncelleme : 09-01-2019 17:20

Yılbaşı gecesine özel önlem alındı

Yılbaşı gecesi, vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerler başta olmak üzere kent genelinde takviye yaya ve motorize polis ekipleri görev yapacak

Yılbaşı gecesine özel önlem alındı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların 2019 yılına huzur ve güven ortamı içerisinde girmeleri için gerekli tedbirlerin planlanarak uygulamaya konulduğu bildirildi.

Takviye yaya ve motorize ekipler görevlendirildi

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların 2019 yılına huzur, sükun ve güven ortamı içerisinde girmelerinin sağlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin planlanarak uygulamaya konulduğunu duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada; “Halkımızın huzur ve güvenliğinin, can ve mal emniyetinin sağlanması noktasında, denetim ve kontrollerimiz aralıksız olarak devam etmektedir” denildi.

Yazılı açıklamanın devamında; “İlimizde özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerler, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde, çarşı, pazar yeri, iş yerleri, ATM cihazları ve çevrelerinde meydana gelmesi muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para, dolandırıcılık olayları ile alkollü sahte içecek satışı ya da vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozacak davranışların önüne geçilebilmesi amacıyla takviye yaya ve motorize ekiplerimiz görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Trafik Kurallarına Riayet
Emniyet, vatandaşları trafik kurallarına uyulması konusunda da özellikle uyararak; “Vatandaşlarımızın, seyahatlerinde olumsuz hava koşullarına karşı (yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi) son derece dikkatli ve duyarlı olmaları, araçlarında gerekli teçhizatları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) bulundurmaları, emniyet kemeri kullanımına özen göstermeleri, seyir halinde cep telefonu kullanmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, trafik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Gerek şehir içi gerekse bölge trafik ekiplerimiz tarafından denetim ve kontrollerimiz aralıksız sürdürülmekte, yapılan kontrol ve denetimlerde tespit edilen ihlallere ilişkin, ilgili mevzuat uyarınca yasal işlem tatbik edilmektedir” açıklamasında bulunuldu.

Suçluların yakalanması için ihbar uyarısı
Emniyet, olası asayiş olaylarına karşı vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeksizin 155 Polis İmdat hattı, 0505 318 57 51 nolu whatsapp İhbar hattı ve 0552 155 57 57 nolu “Narko-Mobil” whatsapp İhbar hattını aramalarının meydana gelebilecek olayların önlenmesi, şüphelilerin tespiti ve yakalanabilmesi açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Seda ŞengülSeda Şengül