Güncel
Giriş Tarihi : 26-08-2023 14:54   Güncelleme : 26-08-2023 15:55

ALANINDA KPSS TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Gerzeli Muhittin Rahman Kalyoncu, KPSS Türkçe alanında Türkiye Birincisi olarak bizleri gururlandırdı

ALANINDA KPSS TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Sinop Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunu olan Gerzeli Muhittin Rahman Kalyoncu, 2023 KPSS ÖABT Türkçe alanında 90 puanla Türkiye birincisi olarak Gerze’ yi gururlandırdı.

Kalyoncu, sınavda genel yetenek alanında 39 doğru 5 yanlış, genel kültürde 46 doğru 9 yanlış, Eğitim Bilimlerinde 72 doğru 7 yanlış ve ÖABT’ de ise 66 doğru 9 yanlış ile alanında Türkiye birincisi olmayı başardı.

HEDEFİ, OKUDUĞU ÜNİVERSİTEDE AKADEMİSYEN OLABİLMEK

Bu başarısını elde ederken başta ailesi ve öğretmenleri olmak üzere herkese teşekkür eden Türkiye Birincisi M. Rahman Kalyoncu, bir hedefinin de okuduğu sıralarda okuyan öğrencilerin öğretmeni, yol göstericisi olmak istediğini belitti. Kalyoncu, “tarif edilmesi zor ama çok güzel, çok başka bir duygu yaşıyorum. Hem bana inanan insanlara bu gururu yaşattığım hem de emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutluyum.

Şimdi bir hedefimi daha gerçekleştirmek istiyorum. Öğrenci olarak girdiğim üniversitede akademisyen olmak istiyorum. Oturduğum sıralarda oturan öğretmen adaylarına hem örnek hem yol gösterici hem de öğretmen olmak istiyorum. Şimdi bunun için çalışacağım” diye konuştu.

Bizlerde Gerze’ nin Sesi gazetesi ailesi olarak bizlere bu gururu yaşatan M. Rahman Kalyoncu’ yu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.  

AdminAdmin