Yaşam
Giriş Tarihi : 15-08-2011 00:43   Güncelleme : 26-04-2017 04:23

Bafra Üretiyor, Gerze Tüketiyor

Bafra'dan Gerze pazar tezgâhlarına kadar getirilen ürünler hangi merhalelerden geçiyor biliyor musunuz?

Bafra Üretiyor, Gerze Tüketiyor

Sizler için Bafra’ya gidip üretilen ürünleri yerinden gözlemledik.

 

Bafra’nın Türbe Köyünde çiftçilik yapan Ferhat Yaldır’ın misafiriyiz. Ferhat Yaldır baba mesleği olan çiftçiliğin zor bir zanaat olduğunu söylüyor.

 

Ferhat Yaldır gece gündüz demeden çalıştıklarını, modern damlama sulama sistemi ve en önemliside bilinçli bir şekilde ekip diktikleri ürünlerinin bakımıyla sürekli ilgilendiklerini ifade ederek bir tarladan yılda en az iki defa ürün aldıklarını belirtti. İşçisiz çiftçilik olmaz diyen Yaldır, çiftçilikte ekip-dikme ve ürünü tarladan toplama olayını bir iki kişiyle yapamazsınız mutlaka işçiye ihtiyacınız olur biz de işçilerimizle birlikte çalışıyoruz."dedi.


İyi Tarım Uygulaması Sertifikası Almış Bir Üretici

Yetiştirilen ürünlerin fidesini Antalya’dan temin ettiklerini söyleyen Yaldır, özellikle bir patlıcan fidesinin tanesini 1 lira ile 1,5 lira arası değiştiğini söyledi. İklim itibariyle bizim yaşadığımız coğrafyaya göre Antalya’nın daha sıcak olması fidelerin burada eskisehirbricsk.com erken oluşmasını sağlar. Bizde Antalya’dan temin ettiğimiz bu fideleri zamanında dikerek ürün haline getirip Gerze veya Sinop'un diğer ilçelerine kadar bu ürünleri sunabiliyoruz.  dedi.

 

Damlama Sistemi İle İlgili Elde Edilen ürünler


Tarım Bakanlığının destekleriyleplanlı ve sağlıklı bir şekilde çitçilik yaptığını belirten Yaldır, her zaman ürettikleri ürünlerin para etmediğini de söylemeden geçemedi.



Yetiştirdikleri ürünler oldukça çeşitli. Domates, Biber (acı biber, dolmalık biber, çarliston biber, kırmızı biber), Patlıcan,  Çekirdeksiz Karpuz, Çekirdekli Karpuz, Kırmızı Kelem, Beyaz Kelem, Ispanak, Pirinç, Pırasa, Marul. Bu mevsimde domates, çekirdeksiz karpuz ve biberin revaçta olduğunu kaydetti.

 


Üretilen ürünler işçiler aracılığıyla toplatılarak traktör ve kamyonlar vasıtasıyla Bafra Sebze Haline götürüldüğünü ve halden de Sinop, Trabzon, Amasya, İstanbul, Adana, Giresun, Ordu gibi illere dağıtıldığını ifade etti.

Bafra Ovasının Her Bir Köşesinde Su Kanalları Sonuç Bol ve Bereketli Üretim

Bafra Ovasındaki Ürünler Bafra Haline Getiriliyor ve Buradan Tüm Türkiye'ye Sevk Ediliyor.

Çiftçiler Ürünlerini Bafra Halindeki Komisyonculara Satıyor

Bolluk ve Bereketin Fışkırdığı, İnsanların Arı Gibi Çalıştığı, Modern Tarımın Yapıldığı

Bafra Ovasından Gördüklerimizi Sizlere Objektif Bir Şekilde Aktarmaya Çalıştık.

AdminAdmin