Güncel
Giriş Tarihi : 04-01-2022 10:39   Güncelleme : 04-01-2022 13:21

Çalışmalar tamamlanmadan çaresine bakılmalı

Kaldırıma düzensiz konulan elektrik dağıtım panoları, tepkiye neden oldu

Çalışmalar tamamlanmadan çaresine bakılmalı

YEDAŞ, 2021 yılında Gerze’de 12 buçuk milyon TL’ lik yatırım yapılacağını, bu yatırım içinde de köy ve mahalle şebekelerinin, enerji nakil hatlarının ve ilave trafoların yapılması ile yenilenmesinin yanı sıra ilçe merkezinde Küçük Sanayi Sitesi ile cezaevi mevkii arasındaki iletkenlerinin yer altına alınması noktasında çalışmalar olduğunu belirtmişti.

Bu kapsamda, Küçük Sanayi Sitesi ile cezaevi mevkii arasında çift taraflı yaklaşık 4 buçuk km yer altı çalışmalarına başlandı.

Kaldırıma konulan elektrik dağıtım panoları tepkiye neden oldu

Yapılan çalışmalar kapsamında Küçük Sanayi Sitesi bölgesindeki kaldırımlara elektrik dağıtım panoları konuldu. Gazetemize ulaşan ve seslerini yetkililere duyurmak isteyen vatandaşlar, dağıtım panolarının yerlerinin değiştirilmesini talep ettiler.

Vatandaşlar, kaldırımlara konulan dağıtım panolarının bazılarının kaldırımın kenarına bazılarının da vatandaşların geçişini engelleyecek şekilde kaldırımlara konulduğunu belirttiler.

Vatandaşlar, “yapılan çalışmaları destekliyoruz, herkesin eline koluna sağlık fakat burada yapılan bazı hatalar bütün çalışmayı gölgeler nitelikte.

Gerek görsel kirliliğin giderilmesi gerekse enerjideki sorunların ve elektrik kayıplarının en aza indirilmesi düşüncesiyle iletkenlerin yer altına alınma çalışmaları kapsamında kaldırımlara elektrik dağıtım panoları konuldu fakat bu panoların hepsi aynı hizaya konuşlandırılmamıştır.

Bazı panolar kaldırımın kenarına bazıları da kaldırımda geçişi engelleyecek şekilde adeta kaldırımın ortasına yerleştirilmiş.

Bizim yetkililerden istediğimiz çalışmalar tamamlanmadan bu gelişi güzel yerleştirilen panoların çaresine bakmaları. Bebek arabası, tekerlekli sandalyenin bahsettiğimiz panoların yanından geçmesi çok zor” diyerek düşüncelerini aktardılar.

Daha önce Yedaş ile ilgili yaptığımız haber linki aşağıdadır...

YEDAŞ, ilçemizdeki çalışmalarını sürdürüyor

https://www.gerzeninsesi.com/guncel/yedas-ilcemizdeki-calismalarini-surduruyor-h10838.html

AdminAdmin