Yaşam
Giriş Tarihi : 22-04-2020 17:46   Güncelleme : 29-10-2020 11:19

“ Camına Gökkuşağını As”

Tüm Türkiye genelinde yapılan Gökkuşağı Projesine Gerze’deki miniklerde ortak oldu.

“ Camına Gökkuşağını As”

Gerze Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği yapan Semih Kulak ülke genelinde yapılan Gökkuşağı Projesini, öğretmeni olduğu 2.sınıf öğrencilerine de yaptırdı.

Virüs sebebiyle okulların tatil edilmesinin üzerine uzun süredir evden dışarı çıkamayan ve sıkılan öğrencilere motivasyon olması, yaşadıkları bu kötü süreçteki olumsuz duygulardan biraz da olsa uzaklaşabilmeleri amacıyla yapılan bu sosyal proje 29 öğrencinin katılımı ile hayata geçirildi.

"Camına gökkuşağını as. Bunu gören her çocuk evde kalanın sadece kendi olmadığını görsün, kendini yalnız hissetmesin."

Gökkuşağı projesini öğrencileriyle beraber hayata geçirmesindeki amacı açıklayan Semih Öğretmen; “Bu süreçte çocukların evden dışarı çıkamamaları, motivasyonlarının ve psikolojilerinin olumsuz olarak etkilenmesine sebep oluyordu. Bizde öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerimle beraber ülkemiz genelinde yapılan bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik.

Evde Kal sloganını kullanarak, çocukların evlerinde birer gökkuşağı çizmelerini ve camlara asmalarını sağladık. Uzun bir süredir evden dışarı çıkamayan çocukların bu etkinlik sayesinde hem kendilerini yalnız hissetmemelerini hem de bu süreci güzel bir şekilde atlatmalarını sağlamayı amaçladık.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin