Güncel
Giriş Tarihi : 20-11-2023 14:30   Güncelleme : 30-11-2023 13:27

Denizin bu hali utandırdı

İlçemizde etkili olan olumsuz hava koşullarının ardından çöpler denizde kirli bir görüntü oluşturdu

Denizin bu hali utandırdı

İlçemizde deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşların tepkisini çekti. İlçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz yüzeyinde biriken çöpler vatandaşlar tarafından olumsuz karşılandı.

İnsanların etrafa ve derelere duyarsızca attığı çöpler olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz yüzeyinde toplanarak kötü bir görüntü oluşmasına neden olurken doğanın dengesini de bozuyor. Denizin üzerindeki çöpler vatandaşların dikkatini çekerken ortaya çıkan manzara ise insanlara ‘bu sizin eseriniz’  şeklinde mesaj veriyor.

Limanda yürüyüş yapan ve deniz üzerindeki çöp kaplı manzarayı gören vatandaşlar, "Çevreye duyarlı olmayan sorumsuz şahıslar çöplerini bilinçsizce derelere, dere kenarlarına atıyor. Gördüğünüz gibi olumsuz hava şartlarında da bu çöpler denize geliyor ve bu gibi çirkin manzaralar oluşuyor. Bu kirliliğin sebebi yine biz insanlar. Her ne kadar bu görüntüden rahatsız da olsak, şikayet de etsek, üzülsek de bu manzarayı bizler ortaya çıkarıyoruz. İnsanların bu gibi konularda artık gerçekten bilinçlenmesi gerekiyor" diye konuştular.

AdminAdmin