Güncel
Giriş Tarihi : 21-09-2023 15:02   Güncelleme : 21-09-2023 15:22

Doğayı çöplüğe çevirdiler

Çevre düşmanları, ellerine geçen çöpleri yerlere attı. Duyarsız vatandaşların ellerine geçen çöpleri etrafa atması Gerze’ nin eşsiz manzarasına gölge düşürüyor

Doğayı çöplüğe çevirdiler

Denizi ve yeşiliyle bir doğa harikası olan ve misafir akınına uğrayan ilçemizde doğanın bu güzel görüntüsü vatandaşların bilinçsizce etrafa attıkları çöpler yüzünden bozuluyor. 

Sadece çöplerin değil çekirdek atıkları, izmarit, alkol tenekeleri ve şişelerinin de ortalığa atılması görüntü kirliliği oluşturmasının yanında tehlike de arz ediyor. Ekiplerin temizlediği alanlar bilinçsiz vatandaşların kontrolsüzce hareketleri neticesinde eski haline kolayca gelebiliyor. 

Turizm kenti olma yolunda ilerleyen, yaz tatili boyunca nüfusunu katlayan ilçemizde en çok yoğunluğun yaşandığı sahil şeridi boyunca  fotoğraflanan manzara kentin güzelliğine yakışmadı. Doğa sevgisi olmayan, çevre bilinci gelişmemiş şahısların arkalarında bıraktıkları manzara pes dedirtti.

Sahil boyunca belediye tarafından vatandaşların dinlenmesi için konulan oturma bankların altında çöpler birikmiş yiyecek ve içecek ambalajları, kabuklu yemişlerin çöpleri atılmış durumda.

Birçok çöp konteynırı ve çöp kutusu bulunan ilçemizde çöplerin bu çöp kutularına değil de etrafa atılması kafaları karıştırıyor.

BAŞKA GERZE YOK, BU İLÇE HEPİMİZİN

Duyarsız insanlar yüzünden doğal güzelliklerin yok olduğunu kaydeden vatandaşlar, her yerde çöp kutuları ve çöp konteyneri varken elindeki çöpü yere atan, oturduğu yeri kirletenleri duyarlı olmaları konusunda uyardı.

İlçemiz Alaattin Şahin Caddesinde ikamet eden vatandaşlar da bu görüntülerin kendilerini çok üzdüğünü kaydederek, “vatandaşlarımız burada parklarda, banklarda vakit geçiriyor ama yediklerini içtiklerini, çöplerini bir poşete koyarak çöp kovalarına atmak yerine orada bırakmayı tercih ediyor. Bu olumsuz görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet verirken tehlike de yaratıyor. Gerze, hepimizin. Nasıl görmek istiyorsak kullandığımız alanları o şekilde bırakalım. Gelecek nesillere örnek olalım. İnsan su içtiği şişeyi, bardağı sokağa neden fırlatır ki?

Ekipler napsın? Onlar bir taraftan temizliyor vatandaş arkasından kirletiyor. Kocaman çöp kovasını görmüyor, çöpünü yere atıyor” diyerek duruma tepki gösterdi. 

AdminAdmin