Siyaset
Giriş Tarihi : 11-09-2023 14:16   Güncelleme : 11-09-2023 16:53

Ertuğrul, belediye başkanı aday adaylığını açıkladı

Orhan Ertuğrul, 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Gerze Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Ertuğrul, belediye başkanı aday adaylığını açıkladı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimler yaklaşırken aday adayları da kendini bir bir belli etmeye devam ediyor.  

Emekli öğretmen Orhan Ertuğrul’ da yerel seçimlerde CHP’ den Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı. Orhan Ertuğrul' un aday adaylık açıklamasından sonra CHP' de aday adayı sayısı 4' e çıktı. 

Parti binasında yaptığı basın açıklamasıyla aday adaylığını duyuran Ertuğrul, Gerze’ yi çok iyi tanıdığını ve sorunları bildiğini kaydetti.

Ertuğrul’ un öncesinde konuşan CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, tüm aday adaylarına başarılar dilediğini kaydetti. Sazak açıklamasında, “Sayın ilçe yönetimim, kadın ve gençlik kollarım, değerli üyelerim, sevgili misafirlerimiz: Bugün CHP İlçe Yönetimimiz içerisinde kendisi de üyemiz olan Orhan Ertuğrul, Gerze Belediye Başkan Adaylığını açıklamak üzere burada bulunmakta. Kendisine çıktığı bu yolda partim adına başarılar diliyorum. Bu tür görevlere talip olmak, elini taşın altına koymaktır. Bunlar gerçekten çok zor görevlerdir. Hepimizin Gerze adına çok büyük beklentileri var. Bu beklentileri karşılamak büyük plan ve projeler gerektirir. Diğer aday adayı arkadaşlarımıza da güveniyoruz. Herkesin güzel projeleri var. Hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı ardından sözü CHP Gerze Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Ertuğrul’ a bıraktı.

CHP Gerze Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Ertuğrul açıklamasında: “Sevgili Gerzeliler, değerli arkadaşlarımız

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım,

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal'in 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir'de Yunanlıları denize dökmesiyle düşman temizlenmiş oldu.

Bu zaferden sonra, 11 Ekim 1922 tarihinde İtilaf Devletleriyle, Mudanya Ateşkes Antlaşması imzalandı. Bu zafer, siyasi bir zafer idi. Bu antlaşma ile Türk'ün aziz vatanını paylaşma tasarıları sonuçsuz bırakıldı. 30 Ekim 1918 Mondros Ateşkes Antlaşması geçerli bir belge olmaktan çıktı. İstanbul, boğazlar ve doğu Trakya savaş yapılmadan kurtarıldı. 24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması imzalandı. Böylece bağımsızlık savaşımızı taçlandıran siyasi bir zafer kazanılmış oldu.

Savaşın kazanılmasından sonra TBMM'nde siyasi birlik yoktu. Mecliste çeşitli siyasi gruplar ortaya çıktı. Bu gruplar içerisinde Mustafa Kemal Paşa'ya karşı olanlar da vardı. Bu gelişmeler onun siyasi parti kurmasını gerekli kıldı. Bu yolla Demokrasi konusunda önemli bir adım atılmış olacaktır. Kurtuluş Savaşı döneminde, millet ile olan bağlarını "Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti" aracıyla güçlendirilmişti. Bağımsızlığın kazanılmasıyla tarihi görevini tamamlamış olan bu cemiyetin yerine yeni bir teşkilat kurmak gerekiyordu. Onun için Halk Fırkası 9 Eylül 1923 tarihinde kurdu. Bu parti Cumhuriyet'in ilanından sonra Cumhuriyet Halk Fırkası adım aldı. Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin 100. Yılında burada bulunmanın heyecanını ve onurunu yaşıyoruz.

Partimizin uzun yıllar boyunca kalacağına, ülkemizin insan haklarına bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine olan inancımız sonsuzdur.

Ben Orhan Ertuğrul,

1955 yılı, Ankara doğumluyum. 1976 yılında Samsun Eğitim Enstitüsü'nde Sosyal Bilgiler Bölümüne girdim. Ülkemizin çok sarsıcı dönemi olan 12 Eylül 1980 yılında mezun oldum. İlk görev yerim Zonguldak’tı. Eğitimin çeşitli kademelerinde -İlkokul yarım dönem, iki yıl ortaokul müdürlüğü görevini icra ettim. 2020 yılında emekli oldum ve memleketim Gerze'de ikamet etmeye başladım. 2019 yılında partimiz belediye başkanlığını kaybettiğinde, Gerze için neler yapabileceğimi düşündüm. Emekli olduktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldum. Anlamlı gün olan, bugün, 9 Eylül'de üye olduğum partinin belediye başkanlığı için aday adayım. Gerze'yi çok iyi tanıyorum. Bu güzel ilçemizin sorunlarına hâkimim ve bunlar üzerine ilçe yönetimi, muhtarlar, sivil toplum kurumları ve Gerze'nin önemli aydın insanları ile yapılması gereken projeler üstüne konuşulur. Ondan sonra, gerekli olan projeler hayata geçirilir.

Bu sorunları birkaç başlık altına belirtmek gerekirse:

1) Trafik sorunu

2) otopark

3) yeşil alan

4) yolların durumu

5) dere yatakları

6) kanalizasyon

7) su sorunu (baraj)

8) Pazar yeri gibi (Pazar altı otopark)

Gerze halkının ihtiyaç ve isteklerine göre bu projeler çoğaltılabilir. Önemli olan bunların gerçekçi ve yapılabilir olması ve bunun yanında tasarruflu olmak gereklidir.

Beni dinlediğiniz için hepinize sevgilerimi saygılarımı sunar, teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AdminAdmin