Güncel
Giriş Tarihi : 11-05-2023 15:18   Güncelleme : 12-05-2023 13:24

Genç: “Dostlarım beni yanlış anlamıştır”

Türkmen köyü Muhtarı Turan Genç: "Benim köyümün yolunu, suyunu Gerzeli yetkililer yapmıştır"

Genç: “Dostlarım beni yanlış anlamıştır”

Geçtiğimiz yıl Tepealtı köyü, Altınyayla köyü, Türkmen köyü ve Hıdırlı köyü sakinleri, merkeze bağlanmak istedikleri yönünde Gerze Kaymakamlığına müracaat ederek girişimde bulunmuşlardı. İlçemize bağlı Tepealtı, Altınyayla, Türkmen ve Hıdırlı köyü Muhtarlıklarının Gerze’ den ayrılarak Sinop’ a bağlanma talepleri üzerine ilgili köylerde referandum kararı alınmış ve geçtiğimiz yıl bu köyler sandığa giderek 'evet' oyu kullanmıştı.

Kaymakamlık değerlendirmesinin ardından ilgili tüm kurumlarca yapılan teknik değerlendirmeler sonucunda Türkmen, Tepealtı ve Altınyayla köylerinin talebi İl Genel Meclisi’nce onaylanırken, bu 3 köyün merkez ilçeye bağlanmasıyla ilgili alınan kararın İçişleri Bakanlığı’na iletildiği öğrenilmişti.

‘DOSTLARIM BENİ YANLIŞ ANLAMIŞ, KIRILMIŞLARDIR’

Konu üzerine Türkmen köyü Muhtarı Turan Genç, bir açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını söyledi. Genç açıklamasında, “benim köyümün, köylümün bütün hizmetlerini, yolunu, suyunu Gerze’ deki yetkililerimiz, dostlarımız yapmıştır. Onların haklarını ödeyemem, hepsinden Allah bin kere razı olsun.

Türkmen köyü coğrafi bakımdan Sinop’ a daha yakın. Adli işlerimiz için Gerze’ ye; orman, YEDAŞ, tapu kadastro mahkemelerimiz olduğunda da Sinop’ a gidiyoruz; dolmuş kullanırken Gerze’ ye 2 vesaitle, Sinop’ a tek vesaitle ulaşıyoruz.

Köyümüzün doğusunda Çakıldak, batısında Göller, kuzeyinde de Karapınar ve Erikli köyleri var ve bu köylerin hepsi Sinop’ a bağlı. Biz Tepealtı, Altınyayla ve Türkmen köyleri olarak Eski Boyabat yolunun batısında kalıyoruz ve Gerze’ ye uzak düşüyoruz. Türkmen köyünün Sinop merkeze bağlanma talebi yukarıda belirttiğim sebeplerdir.

Yeterli hizmet alamamak gibi bir şey söz konusu değildir. Dediğim gibi benim yolumu, suyumu, Gerze’ nin yetkilileri, birbirinden değerli dostlarım yapmıştır. Ne zaman arasam koşmuşlardır, hizmete ihtiyacımız olduğu zaman yardımcı olmuşlardır. Tekrar herkese çok minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

AdminAdmin