Güncel
Giriş Tarihi : 08-07-2023 12:49   Güncelleme : 08-07-2023 12:56

Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, projelerini tanıttı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Yerel Seçimlerinde Gerze Belediye Başkanı Adayı olduğunu açıklayan İş İnsanı Hüseyin Yüksek, düzenlediği toplantıda vatandaşlara projelerini tanıttı

Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, projelerini tanıttı

Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla Gerze Belediye Başkanı Adaylığını açıklayan İş İnsanı Hüseyin Yüksek, 4 Temmuz 2023 tarihinde de düzenlediği halk toplantısında daha yaşanılabilir bir Gerze için hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı.

Yüksek; “2024 yılında 24 dev proje diye adlandırdığımız projelerimizle hiç şüphesiz ki çocuklarınızın ve sizlerin geleceğini tesis etmek, sizlerin huzur ve refahını tesis etmek ve her şeyden önemlisi can ve mal güvenliğini sağlayacak yaşadığınız kentte hiçbir şikayetinin olmadığı ve olmayacağı bir Gerze’yi inşa etmek için hazırlanmış tasarlanmış hikaye olmayan yani insan oğlunun ciddi ciddi yaşamaya ihtiyaç duyduğu altın değerinde hazine değerinde projelerimiz var. Bu projeler bizim var olma sebebimizdir” dedi.

Yüksek, “2024 mahalli seçimlerinde yeni Gerze’nin inşasında, 24 dev proje diye adlandırdığımız, çocuklarımızın geleceğini tesis eden bu projeleri görme, tanıma ve anlamak suretiyle bu akşamını bizlere ayıran saygı değer misafirlerim hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bir kentin kaderini belirlemek, o şehirde ve o kente yaşayan insanlarla aynı kaderi yaşamaktan geçiyor. İyisiyle kötüsüyle, günahıyla sevabıyla, artısıyla eksisiyle aynı coğrafyada, aynı havayı teneffüs etmekle geçiyor.”

BENİ BENDEN TANIYIN

Bu akşam itibariyle 2024 tarihinde 24 dev proje diye nitelendirdiğimiz ve adlandırdığımız projelerimiz, çocuklarımızın geleceğini tesis etmek, sizin huzurunuzu temin etmek için hazırlanmış, insanoğlunun yaşamasına ciddi ihtiyaç duyduğu hazine değerinde olan projelerdir.

Ben bu memleketin insanıyım. Annemi kaybettiğimde 11 yaşındaydım, 11 yaşında gazete satarak hayata başlayan bugün ki konuma gelmemi sağlayan bir durum söz konusudur. Varlığı, yokluğu, sorunu yaşayan bir kardeşiniz var karşınızda. Yaşadığımız coğrafyada sizlerin ağladığı bir yerde benim gülmem gibi bir durum söz konusu olmaz. Her gün insanlarımız bana güvenmek suretiyle ofisimize gelip derdini açıyor.

Bugün ki projelerimizin doğma sebebi de yaşadığım bu duygulardır. İnsanların bana güvenip derdini paylaşmasındandır. Ben Gerze’ ye bir söz verdim. Mevcut belediye başkanımız başta olmak suretiyle ilçemizdeki siyasi partilerden aday olacak bir büyüğüm, bir kardeşimle 31 Mart 2024 seçim akşamına kadar zerre kadar bir gönül kırgınlığım olmayacak. Ben Gerze seçmeninin her birinin gözlerinin içine bakacağım, projelerimi anlatacağım ve takdiri onlara bırakacağım.  31 Mart akşamı seçim sonuçlarının açıklandığı an itibariyle belediye başkanlığının şahsıma teveccüh edilmemesi durumunda zerre kadar bir kırgınlığım, küskünlüğüm olmayacak.”

GERZE AYAKTA TEDAVİSİ MÜMKÜN BİR HASTAKEN CERRAHI MÜDAHALEYE MAHZAR OLMUŞ BİR İLÇE KONUMUNA GELMİŞTİR

“Gerze Belediye Başkanlığı makamı bana bir şey getirmez; benden çocuklarımı alır, benden sağlığımı alır ama Gerze’nin aziz insanlarına söz verdim, 2024 seçim akşamına kadar sizlere yalan konuşmayacağım, sizlere doğrudan başka bir şey anlatmayacağım, 31 Mart akşamına kadar size kaş çatan namerttir.

Eğer seçilirsem bana hakkınızı helal edin. Gerze ayakta tedavisi mümkün bir hasta iken şimdi cerrahı müdahaleye mahzar olmuş bir ilçedir. Alt yapısıyla üst yapısıyla eğitimden sosyal hayata, istihdama kadar mağdur kalmış ve bu anlattığım projelerle yeniden ayağa kalkacak ve vücut bulacaktır. Gerze’ ye hizmet etmek borcumuzdur, biz kavga etmeye değil millete hizmet etmeye, Allah’ ın izniyle sizlere hizmetkâr olmaya geliyoruz.

Burada 24 dev proje var, 5 yılda ben bu 24 projeyi yapıp bitireceğim sözü verirsem buna kendim inanmam ama yüzde 60’ ını bitireceğim. Tamamını bitirmek için de var gücümle mücadele edip çalışacağım”  diyerek projelerin tanıtımına geçti.

2024’ TE 24 DEV PROJE

Gerze Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Yüksek, Küçük Sanayi Sitesinden sosyal donatılarının da içinde bulunduğu engelliler evine kadar Gerze için hayata geçireceği 24 projeyi açıkladı.

Yüksek, “ilk projemiz Gençlik Merkezi; birçok ilçemizde ve 81 ilimizin tamamında var. Gençlik merkezinin amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve sosyal faaliyetlere dâhil olabilmeleridir.

Sporcu oteli; Gerze’ ye Türkiye’ nin dört bir yanından sporcularımız geliyor ve bu misafirlerimizin konaklayacağı spor ile ilgili toplantıları yapacağı bir alan yok. Sporcu otelimiz bu ihtiyacı giderecek.

Plaj projesi: Bu projenin yeri Şahin Tepesinden Hurmadibi arasıdır. 8 bin şezlonglu bir projemiz olacak ve orada kafeteryalar, restoranlar ve lokantalar olacak. 25 metre genişliğinde 2 km boyunca halkın temiz hava alacağı projede gördüğünüz taslak bire bir olacak.

Aqua Park Projesi: Gerze’ yi Karadeniz’ in Bodrum’ u yapacağız ama Gerze de insanların 2. Tercihi olan bir Aqua Park Projesi olması lazım.

Anaokulu Projesi: Cumhuriyet ve Atatürk Mahallesinde ciddi bir anaokulu sıkıntımız var. Her ilde her ilçede belediyelerin anaokulları var, bizim de Gerze’ mizde bir anaokulumuz olsun istiyoruz.

Recai Kuruoğlu Baraj Projesi: İlçemiz çok ciddi anlamda göç alıyor, 2-3 sene sonra çok daha fazla göç alacak, bayramda yaşadığımız o kalabalık 2, 3 katı olacak, Gerze bunu kaldırmaz. Ben inşaatçıyım, Sarımsak çayını gezdim, Sarımsak çayı suyun birleşmesi, suların yükselmesiyle baraj suyu oradan tahkim edilecek ve tahsis edilecek. Gerze 39 köy, 7 mahallesi ile  bir ilçe ama köylerimizde de çok ciddi 2 problemimiz var; sınır problemi var, gidenler geri dönüyor ve su problemi var. Yaz zamanı Gerze’ de merkezde yaşadığımızı haliyle köylerimizde de yaşıyoruz.

Tramvay Projesi: Eski Cezaevi, Sinop Caddesi, Zincirlikuyu Caddesi, Köşk Caddesi, Alaettin Şahin Caddesi, Eski Cezaevi Güzergahında Gerze Belediyesi Tramvay Projesi

Engelliler Evi Projesi: Engelliler evinin şehrin içinde engellilerimizin, büyüklerimizin kolayca ulaşabileceği bir yerde olması lazım. İnşallah belediye başkanlığı zamanında bunu da hayata geçireceğiz.

Gerze Belediyesi Hastanesi ve Hizmet Binası Projesi: Her belediyenin kendi bünyesinde bir hastanesi olmalı. 60 yataklı, içerisinde Gerze Belediyesi Meclis Toplantı Salonu, Gerze Belediyesinin hizmet binası. Gerze Belediyesinin mevcut binasıyla hizmet verme şansı veya imkânı yok. Bu proje göreve geldiğimiz an ivedilikle yapacağımız ilk 5 projeden bir tanesidir.

Geçici Tekstil Alanları: Tekstil firmaları içinde bir problemimiz var, bunu çözmemiz lazım, merdiven altı tekstilleri istemiyoruz ve bina altı tekstiller hem sahiplerine hem de bina sakinlerini rahatsız ediyor.

Hayvan Hastanesi: Belediyenin kendi adına bir hastanesi olması lazım. Sahipli veya sahipsiz hayvanlarımızla ilgilenebilecek bir hastane projemiz var. Bu projeler belediyelerin olmazsa olmazlarıdır. Bunların manevi getirisi var.

Yangın evleri imar yapılanması: Yangın evlerinin kaybettiği hakları geri vereceğiz

Hizmet Binaları: İlçemizin 1 mahallesi için 1 adet Gerze Belediyesi Muhtarlık Hizmet Binası projemizi hayata geçireceğiz.

Gerze Belediyesi Mahalle Marketleri: Gerze’ de 27 tane zincir market var. Günde 10 bin liradan 270 bin TL. Her hafta bir araba Samsun’ dan geliyor ve parayı alıp Samsun’ a gidiyor. Bunun bize ne faydası var? Zincir marketlerin olduğu dükkânları belediye adına kiralayalım, belediyeye gıda şirketi kurup belediye halk marketleri kuralım. Hem halkımıza fayda sağlasın hem de Gerze Belediyesine maddi kaynak aktarımı olsun ve marketlerde çalışan arkadaşlarımızı da istihdam edelim. Ne işsiz kalsın ne de Gerze parasız kalsın.

Toplu Konut Projesi: İlçemizde ev almak için mücadele eden birçok vatandaşımız var. Belediyemizin kendi arsaları var, bu evleri buralara inşa edeceğiz ve ekonomik hezeyana uğratmamak suretiyle evi olmayan vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz.

Organize Sanayi Projesi: Organize sanayi elzemdir, olmazsa olmazıdır, ilçenin kalkınması için var olması için gereklidir. Gerze’ ye Organize Sanayi yapılacak ve inşa edilecek.

Asfalt Üretim Merkezi: Biz kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz. Asfaltsız sokak kalmayacak. Her an arabaların orası burası arızalanıyor. Biz kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz ve 7 mahallemizi pırıl pırıl yapacağız.

Katlı Otopark: İlçemizin otopark sorunu için Gerze Belediyesi Katlı Otopark Projemiz var. Sinop merkezde olmayanı Gerze’ de inşa edeceğiz.

Küçük Sanayi Sitesi Projesi: Şuan Gerze oto sanayimizde çalışan esnafımız mağdur. Bizim zamanımızda sanayi sitesi ivedilikle inşa edilecek.

Kapalı Pazar Yeri: Ben şunu söylüyorum, Pazar yerini oradan kaldıracağız. Kent konseylerimizi kurup bu projelerin yapılması için istişarelerde bulunulacak.

Arama Kurtarma Birimi: 30 kişilik bir arama kurtarma timi oluşturacağız bu tim başka hiçbir şey yapmayacak, bölgemizde olan afetlerde, nerede bir deprem, sel vb. olsa Gerze Belediyesi Arama Kurtarma Timi oraya hareket edecek ve yardım çalışmalarına katılacak. O ekiplerin kendine özel ekipmanları olacak.

Atatürk Müzesi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün doğumundan ölümüne kadar olan savaşları, muharebeleri, yaptığı bütün uygulama planları bu müzede geleceğimizin teminatı gençlerimizin tanıması için yapacağız.

Gerze Meslek Yüksekokulu Fakülte Projesi: Biz yüksekokulumuzu Allah’ ın da izniyle fakülteye çevireceğiz. İlçemizin tanıtılmasında çok ciddi yararı olacak, gençlerimizin hak ettiği eğitimi alacak bir fakülte yapacağız.

Otel Projesi:  Çok amaçlı konferans salonlu, nadide bir oteli Gerze Belediye Başkanlığına kazandıracağız. Oteli olmayan bir belediye olmaz. Festival yapıyoruz, sel oldu, afet oldu bizim bir otelimiz bir misafirhanemiz olması lazım” diyerek projelerini tanıttığı halk toplantısını bitirdi.

Hüseyin Yüksek, ‘Proje Tanıtım Gecesi’ sonunda tebrikleri kabul etti.

AdminAdmin