Güncel
Giriş Tarihi : 09-02-2023 11:14   Güncelleme : 04-03-2023 16:04

Gerze’den çıkan yardım tırları, afet bölgesine ulaştı

Gerzeli vatandaşların Gerze’ den deprem bölgesine kurduğu gönül köprüsü ile toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar depremzedelere ulaştı

Gerze’den çıkan yardım tırları, afet bölgesine ulaştı

Gerze deprem bölgesinin yaralarının sarmak için tek yürek oldu. Gerzeli vatandaşların gayretleriyle toplanarak tırlara doldurulan yardım malzemeleri afet bölgesine ulaştırıldı. 

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu ve 10 ilde yıkıma neden olan afette tüm ülkede olduğu gibi Gerze’ de depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti.  

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesinin başlattığı yardım kampanyası, Gerzeli vatandaşların Gerze’ den deprem bölgesine kurduğu gönül köprüsüyle çığ gibi büyüdü, büyümeye de devam ediyor.

Duyarlı Gerzeliler başlatılan yardım kampanyasının ardından depremzedelerin ihtiyaç duyabileceği giyinme, gıda ve ısınma malzemelerini akın akın getirmeye devam ediyor.  Felaketin yaşandığı ilk günden itibaren Kaymakamlık ve Belediye personellerinin de seferber olduğu yardım kampanyasında vatandaşların getirdiği eşyalar büyük bir titizlikle sınıflandırılıp, paketlendi, yardımlar tırlara yüklenerek deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Gerze’ den yola çıkan ilk tır, depremzede vatandaşlarımıza ulaştı.

İlçemiz Kapalı Spor Salonunda yardım kampanyası devam ederken, dün akşam saatlerinde 2. tırın yola çıktığı kaydedildi.  

AdminAdmin