Güncel
Giriş Tarihi : 28-04-2023 12:55   Güncelleme : 28-04-2023 13:10

Gerzeli hemşehrimiz, 2. Noter olarak göreve başladı

Gerzeli Hemşehrimiz Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Arif Altınkök, Sinop’ ta açılan 2. Noter olarak göreve başladı

Gerzeli hemşehrimiz, 2. Noter olarak göreve başladı

Vatandaş ve esnafların resmi iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla atılan adımlar neticesinde Sinop’ ta 2. noterlik hizmete girdi. Noterlik işlemlerinin tek elden yürütüldüğü Sinop’ta, Gerzeli olan Yargıtay eski Savcısı Arif Altınkök’ün yürüteceği Sinop 2. noterliğinin açılması ile birlikte vatandaşların ve esnafların resmi iş ve işlemlerinin tamamlanmasının kolaylaşması bekleniyor.

Sinop’ta uzun zamandır eksikliği hissedilen noterlik hizmetini karşılamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Sinop 2. Noteri Arif Altınkök, vatandaşların iş ve işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Altınkök, “Uzun zamandır Sinop 2. Noterliği boştu. Hukuken kurulmuştu ancak fiilen kurulmamıştı. Bu da bize nasip oldu. Merkeze çok yakın bir noktadayız. Yeterli personelimizle hizmet vermeye başladık. Sinoplu hemşehrilerimizin uzun yıllar tek noter olması sebebiyle çok sıkıntı yaşadıklarını ve emek harcadıklarını duyduk. Vatandaşlarımız bir araç satışı için üç dört saat bekliyordu. Çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyorlardı hatta Bafra’ya gittiklerini söyleyenler oldu. Tabi bu insanlarımız için hem maddi hem manevi anlamda büyük bir külfet. Biz bunları inşallah ortadan kaldıracağız. Bu anlamda hemşehrilerimizin de sıkıntılarının giderileceği için ayrıca mutluyum. Bizler elimizden geldiğince vatandaşımıza hızlı bir şekilde noterlik hizmeti vermeye, onların iş ve işlemlerini en kısa sürede çözmeye gayret edeceğiz. Ben de aslen bir Sinoplu olarak memleketimin insanlarına hizmet etmek benim için ayrıca mutluluk kaynağı” dedi.

Arif Altınkök Kimdir?

1965 yılında Gerze’ de doğdu. İlk-orta-lise öğrenimimi Gerze’de bitirti Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Hakimlik Savcılık sınavını kazandı. Gölova Sivas, Maden Elazığ, Siirt, Terme, Samsun, Ankara ve son olarak Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Altınkök, Kars Kağızman noterliğinden sonra Sinop 2.Noterliğine kurucu olarak atandı.

AdminAdmin