Güncel
Giriş Tarihi : 30-12-2020 17:03   Güncelleme : 30-12-2020 17:16

Kıbrıs Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kıbrıs gazisi emekli Hava Pilot Tümgeneral Özkan Kaya, düzenlenen askeri törenle toprağa verildi

Kıbrıs Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

İlçemizin yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden biri olan ve bir süredir GATA’da tedavi gören Kıbrıs gazisi emekli Hava Pilot Tümgeneral Özkan Kaya, son yolculuğuna doğduğu topraklarda uğurlandı.

29.12.2020 tarihinde hayata gözlerini yuman 83 yaşındaki Kaya’nın cenazesi, 19 Mayıs Mahallesindeki evinin önünde helallik alınmasının ardından düzenlenen askeri törenle birlikte ilçemiz Eski Mezarlığında toprağa verildi.

Törene Gerze Kaymakamlığına vekâlet eden Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Sinop İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Enver Güngör, Sinop Askerlik Şube ve Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Ahmet Ercan, Gerze İlçe Jandarma Komutanlığına vekâlet eden Dikmen Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Arif Bıyıklı, Paşanın ailesi, sevenleri ve birçok ilçe sakini katıldı.

Gökyüzünün Milli Takımı olarak da anılan Türk Yıldızlarının kurucusu olduğu belirtilen paşamıza bizlerde Gerzenin Sesi Gazetesi olarak rahmet olsun der, ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.

AdminAdmin