Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 24-04-2023 16:40   Güncelleme : 25-04-2023 17:42

Lemi Filozof, çocukların yüzünü güldürdü

Oyuncu ve yazar Lemi Filozof düzenlenen, "Lemi Abi ve Zuzi: Uzay Macerası" başlıklı etkinliğe katıldı

Lemi Filozof, çocukların yüzünü güldürdü

Atatürk Ortaokulu ev sahipliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen “Lemi Abi ve Zuzi: Uzay Macerası'' etkinliği kapsamında ünlü oyuncu ve yazar Lemi Filozof, çocuklar ile bir araya geldi.

Etkinlik başlamadan önce öğrencilere, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla hazırlanan video izletildi. Videonun ardından Lemi Filozof, öğrencilerin coşkulu karşılamasıyla sahneye çıktı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Filozof, yanında getirdiği geri dönüşüm materyalleriyle bir uçak maketi yaptı, öğrencileri de sahneye davet ederek kendisine yardım etmesini istedi.

İlk kitabı Lemi Abi ve Zuzi: Uzay Macerası’ nın çocuklarla buluşmasından ve olumlu dönüşler almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Filozof, Zuzi'nin, 2 sene önce YouTube kanalında program yapmaya başladığında ortaya çıkan bir uzaylı çocuk karakteri olduğunu belirtti.

Çocukluğundan itibaren uzayı merak ettiğini ve her zaman bir uzaylı arkadaşı olması istediğini kaydeden Filozof, "Zuzi aslında bir kukla, XT-50 gezegeninde yaşayan, bizim galaksimizden, Samanyolundan çok uzakta yaşayan uzaylı bir arkadaşım. Zuzi'nin çok uzak diyarlardan, galaksilerden bir arkadaşım olarak ortaya çıkmasını sağladım. Ona dünyayı, insanı, bizim nasıl canlılar olduğumuzu, dünyayı nasıl gördüğümüzü, duygularımızın, yaşamımızın, savaşlarımızın, iklimimizin, tarihimizin nasıl geliştiğini, Samanyolu'nda nasıl gezegenler olduğunu anlatmak istedim. Böyle bir arkadaşım olsun istediğim için bir anda ortaya Zuzi çıktı" diye konuştu.

Yapılan söyleşi ve öğrencilerin sorduğu soruların ardından Atatürk Ortaokulu Müdürü Taşkın Aydın, öğrenciler adına teşekkür ederek okulun 2012 yılından bu yana okul öğrencileri tarafından yazılan tüm kitapları Lemi Filozof' a hediye etti.

Söyleşide keyifli vakit geçiren çocuklar, daha sonra Lemi Filozof ile sohbet etti ve hediye edilen kitaplarını imzalattı. Etkinliğe Gerze Atatürk Ortaokulu ve Dikmen Şehit Bahattin Dolma Ortaokulu öğrencileri katıldı. 

AdminAdmin