Güncel
Giriş Tarihi : 16-10-2011 21:37   Güncelleme : 16-10-2011 21:37

Otel Geruze Kapatılıyor muı?

Sinop'un İlçelerinde ki Tek 3 Yıldızlı Otel Kapatılacak mı?

Otel Geruze Kapatılıyor muı?

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Son Meclis Toplantısında Otel Geruze’nin Önünde Bulunan 4 Arsayı Kamulaştırma Kararı Aldıklarını ve Otelin Tahliyesi İçin Yasal Süreci Başlattıklarını Söyledi.

Başkan Belovacıklı, Geruze Otelin kendilerine ekonomik bir getirisi olmamasına rağmen otelin ön kısmının ileride kapanmaması amacıyla kamulaştırma kararı aldıklarını belirtti.

Başkan otelin geçmişte kredi ile yapıldığını, ödemelerin hala devam ettiğini ve dört yıldan bu yana otelden her hangi bir kira geliri alamadıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı, şuan otelin kendilerini zarara uğrattığını açıklayarak, “Biz oteli koruyacağız derken yapmamız gereken asli yatırımlarımızı istediğimiz gibi yapamıyoruz. Bundan dolayı otelin tahliyesi için gerekli yasal işlemleri başlattık”dedi.

Otel Geruze’nin işletmecisi Yüksek İnşaat Mühendisi Hasan Vehbi Ersoy Belediye Başkanının açıklamasına karşın yapmış olduğu değerlendirmede;  sözleşmenin yapıldığı tarihten bu güne Otelin sözleşmesi ve üst hak tesisi ile ilgili geçici tapu verilmediğini söz konusu sözleşmenin belediyece tek taraflı ihlal edildiğini ifade ederek, bu tür konuların belediye başkanının keyfiyetinde olmadığını, gerekli yasal süreci başlattıklarını vurguladı.

AdminAdmin