Güncel
Giriş Tarihi : 02-03-2016 16:19   Güncelleme : 26-05-2016 09:38

Otel Tartışması Meclise Damga Vurdu

Mart Ayı Meclis Toplantısı Belediye Toplantı salonunda yapıldı

Otel Tartışması Meclise Damga Vurdu

Gerze Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Belovacıklı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı esnasında "Gerze Turizm Tic. Ltd. Şti." tarafından işletilen otelle alakalı Meclis Üyesi Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Belovacıklı arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Başkan Belovacıklı'ya otelin işletilmesinin Gerze Belediyesince atanan müdür tarafından mı, yoksa üçüncü şahıslar tarafından mı yürütüldüğü sorusunu yönelten Çelik'e başkan Belovacıklı, otelin Belediye tarafından atanan Ayşegül Giginoğlu'nca yönetildiğini söyledi. Meclis üyesi Çelik ise Başkan Belovacıklı'nın açıklamasını tatmin edici bulmadığını dile getirerek, " Otel'de üçüncü şahısların, işletmeyi ben devraldım beyanlarına şahit oluyoruz. Bu ifadeler en çok da Gerze Belediyesini olumsuz etkiliyor" dedi.


Mecliste Otel Tartışması!

Toplantıda görüşülmek üzere okunan "Gerze Turizm Tic. Ltd. Şti.  müdürünün yetkilerinin yeniden belirlenmesi" maddesi esnasında Ak Partili Meclis Üyesi Mustafa Çelik'in şirket tarafından işletilen otelle (GERUZE OTEL) alakalı dile getirdiği problemler sonrası Belediye Başkanı Belovacıklı ve Meclis Üyesi Çelik arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Otel'in belediye tarafından atanan müdür tarafından mı, yoksa, üçüncü bir şahıs tarafından mı yönetildiği iddialarına cevap veren Belovacık'lı, otelin Ayşegül Giginoğlu tarafından yönetildiğini belirtti. Yaşanan kısa süreli tartışma sonrası karar meclis üyelerince onayandı.



Toplantıda Karara Bağlanan Diğer Maddeler

İmar ev Bayındırlık komisyonu raporunun müzakeresiyle başlayan toplantıda, 39 ve 55/b nolu meclis toplantısında onaylanana imar değişim kararının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün görüşü doğrultusunda yeniden kararlaştırılması ve imar revizyonu kapsamında değiştirilmesi talep edilen imar plan değişiklikleri meclis üyelerinin oylarına sunularak onaylandı.

Ayrıca toplantıda boş kadroların Gerze belediyesi tarafından ihtiyaç duyulan personel açığı kadrosuyla değiştirme talebinin yanı sıra, meclise sunulan 1 kişilik sözleşmeli personel alım talebi ile Taylan Dalkıran, sözleşmeli olarak Gerze Belediyesi muhasebe birimine oy birliği ile alındı.

Toplantının sonunda Gerze Belediyesi Proje ekibi tarafından eski yangın evlerinin yerine yapılacak yeni konut projeleri meclis üyelerinin onayına sunuldu. 

hakan akbaşhakan akbaş