Güncel
Giriş Tarihi : 22-06-2012 11:22   Güncelleme : 22-06-2012 11:22

Pasaport Alacakların Dikkatine

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirdi

Pasaport Alacakların Dikkatine

Kısa bir süre önce ilçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan Pasaport Büro Gerzelilere hizmet vermeye başlamış ve insanlarımız Pasaport Almak için Sinop’a gitmekten kurtulmuştu.

Dün Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri basın mensuplarını İlçe Emniyet Müdürlüğüne davet ederek yeni Pasaport almakta oluşan teknik sıkıntılar konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün Bildirgesini noktasına virgülüne dokunmadan olduğu gibi yayınlıyoruz : Bilindiği gibi Pasaport Tanzim Sistemi işlemleri,  pasaport talepleri iki gün sürüp tamamlanıyordu. Fakat günümüzde bu tamamlanma on iki güne çıkmıştı. Teknik sıkıntılardan dolayı bu süreç otuz ve ya kırk güne kadar çıkma ihtimalinde bulunmuştur

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünden temin edilen umuma mahsus pasaport defterlerinin sevkiyatında yaşanan sıkıntılardan dolayı umuma mahsus pasaport tanziminde ve yollamasında gecikmeler olduğu saptanmıştır.Bu pasaport talebinde bulunan vatandaşların planladığı seyahatten bir ay önce müracaatları yapmaları yararına işleyecektir.

Ve bu müracaatlarda bir sıkıntı olmadığı saptanıp vatandaşlarımızın müracaat sırasında vermiş olduğu adreslerine PTT aracılığıyla yollanacaktır.

AdminAdmin