Güncel
Giriş Tarihi : 04-05-2023 15:21   Güncelleme : 05-05-2023 20:04

Sanayi esnafı verilen sözleri hatırlattı

Gerze Sanayi esnafı ve merkez esnafı öğle yemeğinde bir araya geldi. Sanayi sitesi ile ilgili kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini talep eden esnaflar, kendileri için kanayan bir yara olarak ifade ettikleri konunun çözüme kavuşturulması için yetkililere seslendiler

Sanayi esnafı verilen sözleri hatırlattı

Gerze Küçük Sanayi Sitesindeki esnaflar, Gerze Belediyesi tarafından kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Gerze Sanayi esnafı, yıllardır verilen yerel seçim sözlerinin yerine getirilmesini bekliyor” sözlerinin yazılı olduğu bir pankart açarak, İskele Çay Bahçesi’nden Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Sanayi esnafına CHP Sinop Milletvekili Adayları Barış Karadeniz ile Şevket Terkan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Gelecek Partisi İl Başkanı Fahri Alkan, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Denizci,  DEVA Partisi İl Başkanı Birhan Yalçın, CHP İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal ve yönetimi ile mahalle ve köy muhtarları da destek vererek yürüyüşe eşlik ettiler.

Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan ve esnaflar adına konuşan sanayi esnafı Mustafa Baş, “bizler Sanayi esnafları olarak sanayimize taahhüt edilen dükkânlarımızın yetersizliği nedeniyle verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini arz ve talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili çokta bir şey söylemeye gerek yok.

Gerekirse mülki amirlerimizden gerekirse Ankara’daki mülki amirlerimizden Gerze’mizde kanayan bir yara olan sanayi sitemizi değerli esnaf kardeşlerimle buluşturmalarını arz ve talep ediyoruz.

BİZE KİM DESTEK OLURSA ONUN YANINDA OLACAĞIZ

Sayın milletvekilim Barış Karadeniz’ de bu kanayan yaraya bizimle beraber, olacak seçimlerin gelip geçici olduğunu ama bunun bir ekmek davası olduğunu kendisi de belirtmiştir. Değerli Gerzeli henşehrilerim, bizleri siyasete atanlar utansın, bizler Gerze’ mize esnaflar olarak hizmet veriyoruz. Sanayisiyle çarşısıyla bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın, Gerze’ miz için her şey çok güzel olacak. Sayın vekilimizde bu konuda bize destekçi olacak, bizde bir karar aldık, bu konuda bize kim destek olursa biz de onun yanında olacağız” diye konuştu. 

SANAYİ ESNAFININ DERDİ ÇOK BÜYÜK

Geçtiğimiz günlerde sanayi esnafını gezdiklerini ve sohbet ettiklerini kaydeden CHP Sinop Milletvekili Adayı Barış Karadeniz derdin çok büyük olduğunu, yıllar önce verilen sözlerin tutulmamasıyla ilgili dertlerin olduğunu belirtti.

Karadeniz, "Allah izin verirse biz bu işi gönlümüze, yüreğimize aldık ve yazdk. Bu söz verilmiş ama bu saatten sonra bu sözü tutmak buradaki arkadaşlarımızın ve bizim görevimiz. Verdiğiniz sözü tutmanızda lazımdı. Biz bu sözü 14 Mayıs' tan sonra yapacağımıza söz veriyoruz. 

Çok zor değil ya, talep belli, iş belli, yapılması gereken talimatlar belli ama bu kadar vatandaşı her dönem kandırmanın da bir anlamı yok. Çok basit bir şeyi 2016 yılından bugüne getirmişler. Yazık yazık... Bu vatandaşın suçu değil bu. 

15 MAYIS SABAHI BU İŞİN NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERECEĞİZ

İstenilen çok büyük bir şey değil. Sadece istenilen dükkanları büyütmek, yeni yerlerine kavuşmak, sokağa dağılan sanayi esnafını bir araya getirmek. Sanayi taleplere yetişmiyor. Yapmayan arkadaşlar bu saatten sonra düşünsünler, sözümüz söz, baharlar gelecek" ifadelerini kullandı. 

Yapılan basın açıklamasının ardından bir grup sanayi esnafı CHP' ye katılım sağladı. CHP' ye katılım sağlayan yeni üyelere rozetleri CHP Milletvekili Adayları Barış Karadeniz ve Şevket Terkan ile Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve ilçe örgütü tarafından takıldı. 


AdminAdmin