Güncel
Giriş Tarihi : 20-04-2023 11:37   Güncelleme : 20-04-2023 11:58

Seçmen bilgi kâğıtları dağıtılıyor

Gerze' de tüm mahalle ve köy muhtarlıklarında vatandaşların nerede, hangi sandıkta oy kullanacağı bilgisinin yazılı olduğu seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına başlandı

Seçmen bilgi kâğıtları dağıtılıyor

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimine ilişkin takvimine göre seçim listeleri, 20 Mart Pazartesi günü saat 08.00 itibarıyla il ve ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı ve 2 Nisan 2023 Pazar günü saat 17.00’ ye kadar askıda kaldı.

Bugün itibariyle seçmen bilgi kâğıtları da Gerze İlçe Seçim Kurulu tarafından muhtarlıklara teslim edildi

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimine ilişkin takvimine göre seçmen bilgi kağıtları da İlçemiz Seçim Kurulu tarafından köy ve mahalle muhtarlarına teslim edildi. Oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatan muhtarlar, seçmen kağıtlarını dağıttıklarını, dileyen vatandaşların muhtarlıklara gelerek seçmen kağıtlarını da alabileceklerini, seçmen kağıtları eksik olan vatandaşların muhtarlıklara müracaat etmelerini istedi.

Aynı zamanda vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ait internet sitesine girerek, hangi sandıkta ve hangi numarada oy kullanacaklarını öğrenebilirler.

AdminAdmin