Duyurular
Giriş Tarihi : 12-06-2011 08:11   Güncelleme : 12-06-2011 08:11

Şimdide Kontör Dolandırıcıları Piyasada

Asker ve Polis Adı Kullanılarak Vatandaşlar Dolandırılıyor.

Şimdide Kontör Dolandırıcıları Piyasada

Son zamanlarda ilçemize dadanan kontör dolandırıcıları birçok insanımızı mağdur etti. Neredeyse her gün birçok evi arayarak aynı numaralarla kişileri psikolojik olarak etkileyip kontör veya para istemeleri üzerine Emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti.

Konuyla ilgili bilgi istediğimiz Emniyet Müdürlüğü şu açıklamada bulundu. “Son zamanlarda meydana gelen kontör para dolandırıcılığıyla ilgili olarak, kontör para dolandırıcılığı yapan kişiler kendilerini Polis, Baş komiser, Albay gibi sıfatlarla emniyet veya askeri personel olarak tanıtarak aradıkları kişilere terör örgütleriyle bağlantılarını tespit ettiklerini veya banka kartlarının örgüt adına kullanıldığını yada askeri personel eşlerine küfür ettiklerini söyleyerek aradıkları kişiler üzerinde psikolojik etki yaratarak korkutup kendilerine vermiş oldukları telefon numarası ve T.C. kimlik numaralarına kontör yada para yatırmasını söylemektedirler.

Belirtilen yöntemlerle dolandırıcılık amacıyla arayan kişilere itibar etmemesi devlet adına görev yapan güvenlik güçlerimiz olan polis ve jandarmanın hiçbir vatandaşımızdan kontör para istemeyeceğinin, kredi kartı numarası alarak  bankalara para yatırmak amacıyla yönlendirme yapmayacağının bilinmesi hususu önemle rica olunur”denildi.


Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü

İrtibat Telefonları       : 0368 718 1027

Avea                           : 0505 318 57 44

Polis İmdat                 : 155

AdminAdmin