Güncel
Giriş Tarihi : 14-10-2015 11:37   Güncelleme : 15-10-2015 20:22

Yürüyüşe Şemsiye Tepkisi

13 Ekim Salı günü Gerze eski cezaevinden başlayarak Uğur Mumcu meydanına kadar süren protesto yürüyüşündeki bir ayrıntı sosyal medyada büyük tepki topladı.

Yürüyüşe Şemsiye Tepkisi

Protesto yürüyüşüne katılan bir vatandaş tarafından açılan ve  içerisinde sarı, yeşil ve kırmızı renklerinin de bulunduğu şemsiyeye birçok Gerzeli ve yorumcu tepki gösterdi.

Şemsiyenin anlamı ne?

Ankara’da meydana gelen ve kana bulanan saldırı sonrası yurdun birçok yerinde eş zamanlı basın açıklamaları ve yürüyüşler yapılırken, Gerze’de ise meydana gelen saldırı sonrası, basın açıklaması ve oturma eylemi yapan grup, son olarak da 13 Ekim Salı günü saat 16.30 sıralarında eski cezaevinden başlayarak Uğur Mumcu meydanına kadar süren protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Gerçekleşen yürüyüşte grup “hükümet istifa” sloganları atarken, bir katılımcı tarafından açılan ve içersinde sarı, yeşil ve kırmızı renklerinin de bulunduğu şemsiye okuyucular ve toplumun birçok kesimi tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Yürüyüşü gerçekleştiren grubun ağırlıklı olarak matemi simgeleyen siyah giyindiği gözlemlenirken, vatandaş, sarı, yeşil ve kırmızı renklerinin de bulunduğu bu şemsiyenin hangi amaçla açıldığını sorguluyor

Yürüyüşte Türk Bayrağı Neden Yok? 

Yürüyüş sonrası haber portalımızda da yer verdiğimizi fotoğrafa tepki gösteren birçok okuyucu ve Gerzeli vatandaş, yapmış oldukları yorumlar ile gruba
“Türk askerleri şehit olurken neden yürüyüş ve açıklama yapmadınız” diye sorarken, “yürüyüşte Türk bayrağının neden olmadığı ve açılan şemsiyenin ne anlam ifade ettiği de yüksek tonla soruldu.

Sosyal
 Medya'da ve Haber Portalımızda Yapılan Yorumları (Hakaret Olan Bölümleri Sansürleyerek) siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.


 





AdminAdmin