Güncel
Giriş Tarihi : 25-01-2018 12:35   Güncelleme : 25-01-2018 12:57

'Zeytin Dalı Harekatından Sinop'a Selam

Sinoplu bir Mehmetçik operasyon için gittiği Afrin'de obüs mermisine mesaj yazarak Sinop'a selam gönderdi

'Zeytin Dalı Harekatından Sinop'a Selam

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatında 6. gün geride kaldı.

Bölgedeki YPG'li teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 3 askerimiz şehit oldu. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, sığınakları, cephanelikleri ve teröristlerin eğitim alanları bombalanarak imha edildi.

Şehidin Vasiyeti Gündeme Oturdu
Şehit askerlerden Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın operasyona gitmeden önce arkadaşıyla yaptığı mesajlaşma basına yansımış şehit asker Özalkan mesajında; devletin ailesine vereceği paranın, Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet etmişti. Şehidin cenazesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da şehidin cenazesinde söz vererek ''vasiyetini bu millet yerine getirecek'' demişti.


''İstikamet Kızıl Elma''
Afrin Operasyonunda (Zeytin Dalı Harekatı) bir muhabirin ''İstikamet neresi?'' sorusuna da, askerimiz ''Kızıl Elma'' yanıtını vermiş ve bu yanıt ülke gündemine oturmuştu.

''Patlamazsa Ara''
Afrin bölgesindeki harekata katılan Türk askerli ise teröristlerin vurulması için hazırlanan obüs  mermilerinin üzerine telefon numarası ile birlikte "patlamazsa ara" yazılı mesaj paylaşarak hedefe göndermişlerdi. Sinoplu bir Mehmetçik'te ismiyle birlikte ''Zeytin Dalı Afrin Sinop'' yazılı obüs mermisini atış yapmadan önce sosyal medya hesabından paylaşarak Sinop'a selam gönderdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül