Asayiş
Giriş Tarihi : 09-09-2012 00:04   Güncelleme : 09-09-2012 00:04

Gerzeli Tekin'e Hala Ulaşılamadı

Lübnan'da kaçırılan Gerzeli Türk işadamı (Mahmut Tekin'in oğlu) Aydın Tufan Tekin'den hala haber yok

Gerzeli Tekin'e Hala Ulaşılamadı


Lübnan ordusu, aralarında Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in de bulunduğu kaçırılma olayında yer alan kişileri yakalamak için operasyonların devam ettiğini açıkladı

Lübnan Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Tekin ve 4 Suriyelinin kaçırılmasıyla ilgili olarak, Mikdat aşiretine yönelik dün başlayan operasyonun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Beyrut Uluslalarası Havalimanı'na giden yolda meydana gelen yol kesme eylemlerine katılanlar hakkında da yakalama kararı bulunduğu kaydedilerek, Beyrut'un Ruvey bölgesinde dün gece operasyonların gerçekleştirildiği ve başta aşiret sözcüsü Mahir Mikdat'ın kardeşi Hasan Mikdat olmak üzere birçok kişinin gözaltına alındığı vurgulandı.

Hizbullah kontrolü altında bulunan bölgede yapılan operasyon sırasında, Mikdat ailesinin işbirliği yaptığı ifade edilen açıklamada, çok sayıda silah, mühimmat ve askeri malzemenin de ele geçirildiği bilgisine yer verildi

Ordunun suçluları yakalayıp adalete teslim etme çabalarının devam edeceği ve kaçırılan kişilerin serbest bırakılması için operasyonların süreceği bildirildi.

Beyrut'a çalıştığı şirketin iş görüşmesi için gelen Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, havalimanı yolunda Mikdat ailesi tarafından, Suriye'de kaçırılan kardeşlerinin serbest bırakılmasını sağlamak için kaçırılarak rehin alınmıştı. Lübnan ordusu ise dün gece aşiretin etkisi altında bulunan Ruvey bölgesine yönelik operasyon düzenlemişti. Operasyon sonrasında Türk işadamı Tekin ve diğer Suriyeli rehinelerin durumu ise hala belirsizliğini koruyor.

Aşiret adına konuşan Mahir Mikdat ise operasyondan sonra Türk ve Suriyeli rehinelerin nerede olduğunu bilmediği yönünde Lübnan basınına açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği yetkilileri ise kendi kaynaklarına dayanarak, Türk işadamının hala Mikdat ailesinin elinde bulunduğu yönünde bilgileri olduğunu belirtti.

AdminAdmin