Asayiş
Giriş Tarihi : 22-01-2019 15:05   Güncelleme : 22-01-2019 16:07

Huzur denetimi yapıldı

Sinop emniyeti çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetimleri sıkılaştırdı

Huzur denetimi yapıldı

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşın özellikle çocuk ve gençlerin huzur ve güvenliği için okul çevresinde yapılan denetim çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtildi.

Denetimler sıklaştırıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocuk ve gençlerin etkilenebileceği her türlü, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korunması amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlük ve Amirlikleri toplam 138 personelin katılımıyla oluşturulan karma ekipler tarafından denetimler yapıldı.

İl ve İlçe sorumluluk bölgelerinde yer alan üniversite kampüs, yurt çevreleri, okul çevreleri, park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları vb. yerlerde ve servis araçları üzerinde 17 Ocak 2019 Perşembe günü Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri, Yaya Geçitleri ve Okul Servis Araçları Denetim Uygulaması yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde; 1244 kişinin GBT sorgusu yapılmış, çeşitli suçlardan aranması olan 5 kişi yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemler yapılmış, 4 Servis aracına da çeşitli ihlallerden ilgili mevzuat doğrultusunda yasal işlem tatbik edilmiştir.  Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güvenliğine yönelik denetimlerin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

AdminAdmin