Eğitim
Giriş Tarihi : 11-05-2018 18:30   Güncelleme : 11-05-2018 19:10

ŞNS Anadolu Lisesi Öğrencileri kep attı

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı

ŞNS Anadolu Lisesi Öğrencileri kep attı

2017 - 2018 Eğitim Öğretim sezonunu tamamlamaya kısa bir süre kala  Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri cübbelerini giydiler.

18. Dönem mezunlarının diplomalarını aldığı mezuniyet töreni saygı suruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Murat Balcıoğlu, gerçekleştirdi. Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi'nin 24 yıllık bir eğitim çınarı olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Balcıoğlu, 24 yıl içinde 767 öğrenciyi mezun verdiklerini, son olarak ta 62 öğrenciyi mezun ederek 2017/2018 eğitim öğretim sezonunun sonuna geldiklerini ifade etti.

Bu yıl da dahil olmak üzere 829 öğrenciyi mezun ettikleri söyleyen Balcıoğlu, konuşmasının devamında ise arzu ettikleri gençliği tarif ederek "Milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan bir gençlik arzuluyoruz. Sultan Alparslan'ın, Fatih'in, Gazi Mustafa Kemal'in, Mareşal Fevzi Çakmak'ın, Kazım Karabekir'in izinden yürüyen bir gençlik arzu ediyoruz. Okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizle okuyup düşünen, hayatı yorumlayan ve Türkiye'nin istikbaline imza atabilen bir şuurla yetişmelerini temenni ediyoruz. Sevgili mezunlarımız sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu vatanı, aziz milletimizi ve tüm insanlığı sizlere emanet ediyoruz" dedi.

Balcıoğlu, konuşmasını; 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan yüksek öğretime geçiş sınavına girecek olan öğrencilere başarılar dileyerek sonlandırdı.

Daha sonra okul birincisi Gülşen Demirel, mezunlar adına kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Gururu, mutluluğu, sevinci ve hüzünü aynı anda hissettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Demirel, "Bugün hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. 4 yıl süren birlikteliğimiz artık sona eriyor. Bu son, bizim geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak. Yeni denizlerde yelken açmak için bu denizi terk etme zamanı geldi ama şunu söylemek gerekir ki biz bu denizin limanına her zaman uğramayı bir rehber bileceğiz ve bu limanı asla unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşması sonrasında okul kütüğüne birincilik beratını çakan Demirel, ardından okul flamasını 11. sınıflar temsilcisi olan öğrenciye devretti. Devir teslimin sonrasında Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, öğrenciye tebrik plaketini verdi.

Protokol tarafından mezun olan öğrencilere diplomaları verildikten sonra öğrenciler hep birlikte mezuniyet pastasını keserek kep attılar.

Program kep töreni sonrası sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül