Güncel
Giriş Tarihi : 20-03-2019 11:32   Güncelleme : 20-03-2019 14:38

104. Yılında Öğrencilerden 104 Afiş

Gerze Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri 104. yılda hazırladıkları 104 afişle Çanakkale Şehitlerimizi unutmadılar

104. Yılında Öğrencilerden 104 Afiş

Gerze Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri 18 Mart Çanakkale Destanının 104. Yıldönümünde 104 Afiş hazırladı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan afişler düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu. Serginin açılışını Gerze Kaymakamı Murat Güven gerçekleştirdi.

Sergi sonrası Çanakkale programı Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda devam etti.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Öğr. Gör. Mehmet Keskin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sürdü.

Keskin, konuşmasında; “Şanlı tarihimizin nesilden nesille aktarılması ve unutulmaması gereken zaferlerle dolu olduğu ve bu zaferlerin en büyüklerinden birisi de hiç şüphesiz Çanakkale Zaferidir.

Çanakkale Zaferi, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla milletin omuz omuza vererek yedi düvele karşı cesaretle ve fedakârca verdiği mücadelenin adıdır. Bizlere düşen görev şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak, şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri değerleri yaşamak ve yaşatmaktır” dedi.

Keskin, görsel olarak anlattığı sunumda 18 Mart 1915’te gerçekleşen Deniz Savaşında, Nusret Mayın Gemisi tarafından döşenen son 26 mayının ve tabyalarda Seyit Onbaşı gibi nice binlerce kahramanın canını vermelerine rağmen o dönemin “yenilmez armada” olarak nitelendirilen dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediklerini dile getirdi.

Keskin, konuşmasını kara savaşlarında çok çetin mücadelelerin yaşandığını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mücadelelerde büyük kahramanlıklar gösterdiğini belirterek tamamladı. Keskin’in konuşması sonrasında öğrenciler tarafından Çanakkale Türküleri seslendirildi.

Programın ardından Kaymakam Güven, yüksekokulun aşçılık bölümünü gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İpar’dan bölümler ve işleyişle ilgili bilgiler alan Kaymakam Güven, İpar’a çalışmalarında başarılar diledi.

     

Seda ŞengülSeda Şengül