Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2018 11:26   Güncelleme : 30-08-2018 18:37

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yılı Kutlandı

Büyük zaferin 96. yıl dönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yılı Kutlandı

Her yıl ülkemizde 30 Ağustos vatanımızı işgal edenlere kaşı alınmış nihai zaferin yıl dönümü olarak kutlanır.  Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlikler ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı.

İlçemiz Hükümet Konağı önünde sabah saat 9:00'da gerçekleşecek çelenk sunumu ve program için Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı Nevzat Oğuz,Gerze Meslek Yüksekokulu'nu vekaleten Öğretim Görevlisi Ahmet Karaoğlu, ve Siyasi Parti Temsilcileri ile vatandaşlar yerini aldı. Program Hükümet Binası önündeki Çelenk sunumlarının sona ermesi ile 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Diri önderliğinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Halil Kulak gerçekleştirdi. Halil Kulak,
Halil Kulak, " Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurdumuzu ve bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Başkomutan Mustafa Kemal öderliğindeki Türk Ulusu işgalci güçlerin ordularını anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Anadolu halkı tek yumruk olarak iç ve dış odakların ihanetleri karşısında yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşında en son Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır." diyerek vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Daha sonra program Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. İlçe protokolü ve vatandaşların bayram tebriklerini Kaymakam Murat Güven ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kabul etti.

Tebriklerin bitimi ile protokol ve vatandaşlar Şehitler Anıtının açılışını yapmak üzere  yürüyerek İskele Mevkiine gittiler. Açılışın ardından bayram programı sona erdi.

Gerze'nin Sesi Gazetesi olarak Büyük Türk Milleti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarız.

Seda ŞengülSeda Şengül