Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2018 10:51   Güncelleme : 31-08-2018 11:16

30 Ağustos Zafer Yürüyüşü

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gerze’den Sinop’a “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirdiler

30 Ağustos Zafer Yürüyüşü

Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştiren Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, bu yıl rotayı Sinop il merkezine çevirdi.

Daha önce de gerçekleştirdikleri yürüyüşlerle Milli Bayramlara renk katan grup, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Samsun’a yürüyüş gerçekleştirmişlerdi.

Ultra Doğa Yürüyüşçülerinden 73 yaşındaki Mustafa Kıray ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kırılması zor bir rekora imza atarak Gerze’den Çanakkale’ye yaklaşık bin kilometrelik yolu 20 günde yürüyerek Çanakkale Şehitliğinde bayrak açmıştı.

Bu yıl da yürüyüş programlarını gerçekleştiren Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gerze’den Sinop’a “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirdiler.  

41 Kilometrelik yolu 8 saatte yürüyerek Sinop’a varan 7 kişilik grup adına açıklamada bulunan rekortmen yürüyüşçü Mustafa Kıray, “Bugün Türk'ün kurtuluş günü. Zafer günü. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize armağan ediyoruz bu yürüyüşümüzü. Onların ruhlarını şad etmek için geldik. Amacımız bu ve gençlerimizi böyle etkinliklere alıştırmak" dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül