Güncel
Giriş Tarihi : 09-03-2019 23:01   Güncelleme : 09-03-2019 23:20

30 Gerzeli Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı

İlçemiz Merkez Cami'nde ikindi namazı sonrasında düzenlenen uğurlama programı mutluluk ve gözyaşlarıyla manevi bir güzelliğe vesile oldu.

30 Gerzeli Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı

Kuran-ı Kerim tilaveti ardından, söylenen ilahiler ve kasideler sonrasında İlçemiz Müftüsü Bayram Karar, yapmış olduğu konuşmasında; bugün buradan arzın merkezine, rahmanın misafiri olmaya gidecek olan yolcularımız var. İnşallah Beytullahın misafirleri olacaklar. Orada tövbeyi istiğfar edecekler, selamlarımızı Resulullaha iletecekler. Kutsal mekânlarda, ihramlarını giyecek olan umrecilerimiz mikat mahallini geçerek, Kebeyi yedi defa tavaf edecekler, dünya için koşan bu ayaklar orada Sefa Merve arasında iman için koşacaklar. Sevir dağına, Uhud’a, Arafat’a gidecekler ve nefislerini bir köşeye iterek tövbeyi istif har edecekler. Lütfen Hac ve Umre ibadetini sevgiyle muhabbetle yapın. Vaktiniz olduğu sürece ibadetlerinizi ötelemeyin, kutsal mekânlarda vaktinizin her anını ibadetle geçirin”dedi.

Merkez Camisinde yapılan helalleşmenin ardından Umreciler cami önüne gelen otobüs ile Samsun Çarşamba Havaalanına uğurlandı.

Merkez Camii İmam Hatibi Raif Koç 30 umrecimize kutsal topraklarda rehberlik edeceği öğrenildi.

hakan akbaşhakan akbaş