Güncel
Giriş Tarihi : 09-04-2020 16:04   Güncelleme : 16-04-2020 11:45

Atık Yönetimine Dikkat Çektiler

Temizlik ve geri dönüşüm alanında uzun yıllardır ilçemizde hizmet vermekte olan Gerze Yalı Temizlik ve Geri Dönüşüm , korona virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zorlu süreçte de hizmet vermeye devam ediyor.

Atık Yönetimine Dikkat Çektiler

2012 yılından bu yana temizlik ve geri dönüşüm alanında hizmet vermekte olan Gerze Yalı Temizlik ve Geri Dönüşüm hizmet verdiği ilk günden bu yana apartman, daire, ofis temizliği, koltuk yıkama, store perde yıkama, haşereler için ilaçlama, soba ve kalorifer bacası açma, kanal açma, lavabo açma ve temizlik malzemesi satışları da yaptığı kaydeden şirket yetkilisi kullandıkları tüm temizlik ürünleri ve ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olup çalışan tüm personel ise sigortalı ve alanında eğitim almış kişilerden oluştuğunu kaydettiler.

Yine aynı şekilde gerek dünyayı gerekse de ülkemizi tehdit eden Korona virüsle mücadele kapsamında dezenfektan, eldiven satışı, apartman, daire, ofis, araç içi dezenfektesi işlemleri yapmakta olduklarını söylediler.

Gerze Yalı Temizlik ve Geri Dönüşüm firması olarak ilçenin belli noktalarına geri dönüşüm kafesleri ve mekân içi ekipman koyduklarını kaydeden şirket yetkilileri bu ekipmanlarda ki malzemelerin her gün düzenli olarak toplandığını ifade ettiler.

Şirket yetkilileri toplanan atıkların tesislerinde malzeme cinsine göre ayrılmakta olduğunu ve lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilerek doğal kaynak kullanımının önüne geçildiğini belirttiler.

Yapılan bu toplama, ayrıştırma faaliyetleri ile ilgili okullarda ve kurumlarda geri dönüşüm, atık yönetimi ve sıfır atık konulu çevre eğitimi verdiklerini ifade eden şirket yetkilileri, evlerinde ve işyerlerinde ambalaj atığı biriktiren vatandaşların atıklarını Yalı Temizlik A.Ş.’yi arayarak aldırabileceklerini söylediler.

Korona virüs salgınıyla mücadele edilen günümüzde, maske ve eldivenlerin çöpe atılmasına dikkat edilmediği takdirde salgının yayılmasına neden olacak ve büyük tehlike arz edebilecek problemlemleri ve salgınla alakalı olarak toplumsal duyarlılığı artırmak adına kamuoyunu birçok noktada uyaran şirket yetkilileri, bilinmeyen veya dikkat edilmeyen konuların altını şu şekilde çizdiler.

“Aslında kişiler açısından küçük gibi görünen, fakat toplama ve ayrıştırma personeli için büyük bir tehlikeden arz eden konularda vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz.” diyen şirket yetkilileri uyarılarına şu şekilde devam etti:“Atık toplama ekipmanlarımız içinden ambalaj atığı (kâğıt, karton, plastik, metal) dışında, mutfak çöpü, ıslak mendil, peçete, maske, eldiven çıkmakta. Bunların birçoğu kişisel temizlik malzemesi olduğu için ayrıştırma yapan personelimizin ayrıştırma yaptığı esnada hastalık bulaşma riskini artırmaktadır.

Lütfen, evlerde ve işyerlerinde oluşan atık maske ve eldivenlerinizi geri dönüşüm kafeslerine ve mekân içi kutulara atmayınız. Bu atıkları Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda, bir poşete koyduktan sonra poşetin ağzını sıkıca bağlayarak ikinci bir poşete koyunuz. Ve bu atıkları örneğin balkonda 72 saat beklettikten sonra belediyenin çöp kutusuna atınız.

Eğer bu atıkların yönetimi sağlıklı bir şekilde sağlanamazsa salgın geniş bir kitleye yayılır verilen hizmetlerde aksamaya neden olur. Lütfen bu atıkların çöpe atılması konusunda daha dikkatli olalım ve sağlıkla kalalım.”  diyerek vatandaşların daha duyarlı olmalarını istediler.

AdminAdmin