Güncel
Giriş Tarihi : 14-02-2015 18:09   Güncelleme : 14-02-2015 17:52

Bakan Şimşek Sinop'taydı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Sinop Kadın Kolları 4. Olağan Kongresine katılmak üzere bu gün Sinop'a geldi.

Bakan Şimşek Sinop'taydı

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Sinop Kadın Kolları 4. Olağan Kongresine katılmak üzere bu gün Sinop'a geldi. 

Demirciköyü mevkisinde TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti MKYK Üyesi Nazım Maviş, İl Başkanı Ali Çöpçü tarafından karşılanan Bakan Şimşek, AK Parti İl Başkanlığı önünde de büyük bir partili grupla buluştu. Şimşek ve beraberindekiler buradan , AK Parti Sinop Kadın Kolları 4. Olağan Kongresine katılmak üzere Halk Eğitim Merkezine gelen Şimşek burada partililere bir konuşma yaptı.



Eğitime, özellikle de kızların eğitimine verdikleri önemi dile getirdi Bakan şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi muhalefete ve bazı çevrelere bakarsanız bizim kadınları eve hapsetme gibi bir niyetimiz varmış? Genelde öyle söylenir. Tam aksine, yaptığımız reformlarla kadınlarımızı, hanım kardeşlerimizi biz siyasetin de ekonominin de tam merkezine oturtmuş durumdayız. Bizim hükümetlerimiz döneminde biz eğitimi önceliklendirdik ama özellikle de kadınların, kızların eğitimini çok önemsedik. 2002-2003 eğitim dönemine giderseniz, ortaokul, lisede 100 erkek öğrenci başına 72 kız öğrenci vardı. Bugün biz bu oranı yüzde 95'in üzerine çıkardık. Aynı şekilde ilköğretimde 100 erkek öğrenci başına 91 kız öğrenci vardı. Bugün 102 kız öğrenci var, 100 erkek öğrenci başına düşen. Dolayısıyla biz  eğitimi önceliklendirdik ama özellikle de kızlarımızın eğitimine önem verdik. Niye? Çünkü fırsat eşitliği için eğitim olmazsa olmaz."

Ekonomik alanda faal olmak için eğitimin önemine vurgu yapan Şimşek, "Bunu ben söylemiyorum, istatistikler söylüyor. Kadınların
iş gücüne katılımı oranı üniversite mezunları arasında Türkiye'de Avrupa'dan daha yüksek. Yani Türkiye'de üniversite mezunu kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 72'lerde. Halbuki eğitimsiz kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 17-18'lerde. Dolayısıyla bizim eğitime önem vermemizle aslında bir anlamda ekonomide de diğer bütün alanlarda da kadının çok aktif rol almasının önünü açıyoruz" diye konuştu.


Bakan Şimşek son olarak, 2002'de 200 milyar dolarlardan devraldıkları milli geliri AK Parti hükümetleri olarak son 80 yılın en büyük küresel krizine rağmen, Avrupa'daki borç krizine rağmen, Ortadoğu'daki çalkantılara rağmen 822 milyar dolara kadar çıkardıklarını, yaklaşık 3,6 katlık bir artış sağladıklarını bildirdi.


AdminAdmin