Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2017 09:25   Güncelleme : 05-12-2017 12:18

Belovacıklı "Kafes Balıkçılığına İzin" İddialarına Yanıt Verdi

Sinop’ta yerel bir internet sitesinde çıkan habere Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan yanıt gecikmedi. Belovacıklı, limana tekne bağlamak isteyen her balıkçıya izin verdiklerini belirtti. İlgili firmaya limanda yer tahsis edilmediğini resmi belgelerle ortaya koydu.

Belovacıklı "Kafes Balıkçılığına İzin" İddialarına Yanıt Verdi

Sinop’ta yerel bir internet sitesinde “Karşı çıkan Gerze Belediyesi Balık Havuzu Firmasına İzin Vermiş” başlığıyla çıkan habere Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan yanıt gecikmedi. Belovacıklı, limana tekne bağlamak isteyen her balıkçıya izin verdiklerini belirtti. İlgili firmaya limanda yer tahsis edilmediğini resmi belgelerle ortaya koydu.

İnternet sitesinde ortaya konulan bir belgede, kafes balıkçılığı sektöründe faaliyet gösteren CK Su Ürünleri isimli firmanın teknelerine Gerze Belediyesi tarafından izin verilmiş; bu dilekçe de Belovacıklı’nın ıslak imzasıyla basına servis edilmişti. 11 Temmuz tarihinde gönderilen bu dilekçenin öncesini ise Belovacıklı belgelerle gazetemize anlattı.

“İzin vermem”

Medya kanallarında servis edilen dilekçede sadece limana tekne bağlama izni verildiğini belirten Belovacıklı, firmanın daha önce, balıkçı barınağının yakınlarına konteyner koyma, yemi ve balığı limandan çıkarma gibi isteklerle belediyeye başvurduğunu ifade etti. Belediye tarafından firmanın bu isteğinin reddedildiğini sözlerine ekledi. 

Osman Başkan, “bu kafeslerin yapılacağı yerler tüm Karadeniz’deki balıkların yumurtlama alanıdır. Sen buralarda kafes balıkçılığı yaparak doğal yaşamı öldürüyorsun. Bir, iki tane de değil, yüzlerce yapmak istiyorsun. Birkaç firma para kazanacak diye, halkın denize girdiği, temiz, taze, lezzetli balıkları yediği yerleri mi kirlettireceğiz? Buna ne ben ne de Gerze halkı izin verir. Bu ülkenin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini bunlara peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

“Teknesini gelip bağlasın”

Balıkçılıkla ilgilensin veya ilgilenmesin her teknenin gelip limana bağlayabileceğini savunan Belediye Başkanı, izin verilmediği takdirde bunun bir suç olduğunu vurguladı. Limanın imar planında park/bahçe olarak göründüğünü belirten Belovacıklı, “balıkçılara da bu plan dahilinde ihtiyaçları olduğu dönemlerde gerekli hizmetleri vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kafes balıkçılığıyla ilgilenen firmaların dahi limanımıza gelip teknelerini bağlayabileceğine dikkat çeken Belovacıklı, kimsenin de bu teknelere karışamayacağını söyledi. “Ama yemi alıp, burada depolayıp, ‘ben buradan yem çıkaracağım, yem yükleyeceğiz, boşaltacağım’ derse, onu yaptırmayız” dedi. 

Erkan TaşErkan Taş