Güncel
Giriş Tarihi : 15-10-2018 13:50   Güncelleme : 15-10-2018 14:24

Cep telefonu hırsızlarına dikkat

Telefon dolandırıcılığında son nokta

Cep telefonu hırsızlarına dikkat

  Yaşadığımız hayatın bir parçası olan cep telefonu iletişimde oldukça yaşamımızı kolaylaştırmakta.Fakat son zamanlar da telefon üzerinden yapılan dolandırıcılık ise insanların canını yakmakta.
Çalınan telefonunuz ile hesabınız boşaltılabilir, bütün bilgilerinizi ve birikimlerinizi biranda kaybedebilirsiniz.

Telefonunuzu çalan hırsızlar bakın ne yapıyor ;
Telefonunuzda var olan mobil bankacılık işlemi üzerinden hesabınızdaki bütün paraları farklı hesaplara gönderilmektedir. Bunun bir örneğini de Sinop'ta yaşandı.

Sinop'ta, çaldıkları cep telefonundan mobil bankacılık işlemi ile kendi hesaplarına 50 bin lira aktardığı iddia edilen iki şüpheli, tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde G.İ, cep telefonunu kaybettiğini belirterek polise başvurdu. Polisin, G.İ'nin kaybettiğini söylediği yerdeki güvenlik kameralarında yaptığı incelemede, cep telefonunun iki kişi tarafından çalındığı belirlendi.
Yapılan incelemede, G.İ'nin banka hesabından cep telefonu üzerinden mobil bankacılık uygulamasıyla 50 bin liranın başka hesaba aktarıldığı tespit edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, G.İ'nin telefonunu çaldıkları önü sürülen Ö.Ö. ve U.K'nin yakalanması için çalışma başlattı.
Şüphelilerin yakalanması için Sinop ve belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, zanlıları gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.
Paraya ise şüphelilerin hesabının bulunduğu banka tarafından bloke konulduğu öğrenildi.

AdminAdmin