Güncel
Giriş Tarihi : 17-06-2012 23:36   Güncelleme : 17-06-2012 23:36

Demirciköyü Balıkçı Barınağı Törenle Açıldı

Balıkçı Barınağı Büyük Bir Törenle Açıldı

Demirciköyü Balıkçı Barınağı Törenle Açıldı

Demirciköyü Balıkçı Barınağı bugün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapıldı.

Bakanlığı ile ilgili inceleme ve açılışlara katılmak üzere Sinop'a gelen Bakan Yıldırım, AK Parti hükümetinin göreve geldiğinde başlamış gözüken, ancak henüz taş konulmamış 96 tane balıkçı barınağı olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 216 balıkçı barınağını tamamladıklarını kaydeden Yıldırım; "Ne zaman başlamış, 1992 ile 1997 arasında. 'Bir hesap yapın getirin' dedim. 'Efendim bu ödeneklerle bu barınaklar 42 yılda biter' dediler. Düşünebiliyor musunuz memleketin halini? Bu kadar hesapsız kitapsız iş olur mu? 42 yıl kim bekleyecek? Bırakın 42 yılı, balıkçı denizde 42 dakikada bile kalamaz. Barınacağı denizin amansız dalgalarda fırtınalarda sığınacağı bir yer olması gerekir. Hemen önceliklerimizi değiştirdik. Dedik ki, bir kere önce yüzde 50'ye yakın olanları bitireceğiz.



Sonra yüzde 30, yüzde 10 ve sonra tamamen. Nihayet bugün 216 tane balıkçı barınağı bitirdik. Balıkçı barınaklarına yenisi, tamir edileni, bakımıyla birlikte 750 milyon TL harcama yaptık. 600 milyon TL yeni barınaklar, 150 milyon TL'de mevcutların bakımı ve idamesi için harcadık.




Bütün bunları yaptıktan sonra yok olmaya, kaybolmaya yüz tutmuş balıkçılığı da yaşatmaya çalıştık. Türkiye'de eğer yakıttan ÖTV'yi kaldırmasaydık, değerli reisler, siz bırakın balık tutmayı şu limandan dışarı çıkamazdınız. 2004'ten beri ÖTV'yi kaldırdık. Yakıtı ucuzlattık ki balıkçılarımız hayatta kalsın. Bu sayede balık ihracatımız artıyor. 2011 sonunda 662 bin ton ihracat gerçekleştirdik" dedi.




Ayrıca Bakan, milli birlik beraberliğin bozulması için bazı şer güçlerin Hakkari'de, Şırnak'da, Siirt'te devlet tarafından yaptırılmak istenen çalışmaları sabote ettiğini, şantiyeleri bastığını, iş makinalarını tahrip ettiğini belirterek, bu şer güçler ne kadar yatırımları engellemek istesede bu vatanın evlatlarının teröristlere prim vermeyeceğini belirtti.



Ak Parti Gerze Gençlik Kolları Başkan ve Yardımcısı Bakan Binali Yıldırıma Çiçek Sunarken


Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ersoy ise yapmış olduğu konuşmada; dünyanın yandığı bir dönemde parmakla gösterilen bir ülke ve lider olmak kolay bir şey değildir.


Sn. Başbakanımız bütün bunları yaparken güzel bir takım arkadaşı seçti. 10 yıldan bu yana Edirne’den Van’a bu ülkeyi hızlı tren, hava alanları, duble yollarla birbirine bağladı.. Sinop, Boyabat, Ayancık Sakız, Durağan, Dikmen Yakakent Gerze yolları ile artık Anadolu’ya açılabilecektir. bizi bu yatırımlarla buluşturanlardan  devletimizden Allah razı olsun.



Bu güne kadar Sinop ile ilgili ne istediysek fazlasını veren Sn. Bakanımıza teşekkür ediyorum.”dedi.




CHP Sinop Milletvekili Engin Altay: yapmış olduğu konuşmada: “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Bey, örnek kişiliği, vatanseverliği, ve siyaset üstü tavrıyla bir siyaset büyüğümüzdür.

İlimize yönelik gözle görülür çok büyük yatırımlar var. Bu yatırımlardan dolayı Sn Bakanımıza Sinop halkı adına teşekkürü bir borç bilirim. Çok kısa bir sürede yapımı tamamlanan Balıkçı Barınağı sadece Sinop’a değil bütün Karadeniz’e hizmet verecektir. Bu tesis hem balıkçılarımız, hem de bölgemiz için önemlidir. Daha önceden Sinop’tan Ankara’ya, İstanbul’a gitmek zordu. Sinop’un ulaşım sorunu da sona eriyor. Bundan dolayı da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi.



Sinop Valimiz Dr. Ahmet Cengiz konuşmasında “3,5 tarafı denizlerle çevrili ve 6500 yıllık tarihi olan Sinop binlerce yıldır balıkçılara hizmet vermiştir. Bu barınak balıkçılarımızın yükünü hafifletecektir. Bu Barınak Sinop’a büyük dönüşüm yaşatacaktır. Sinop Karayollarının dışında tarihinin en büyük yatırımını sizin döneminizde almıştır” diyerek gerek balıkçı barınağı, gerekse de diğer yatırımlarda desteği olanlara teşekkür etti.



Bülbüloğlu Koll. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Bülbüloğlu  yapmış olduğu konuşmada geçmişte 10 yılda tamamlanamayan barınakların şuanda tarihinden önce tamamlandığını vurgulayarak 2,5 yılda böyle bir barınağı bitirdiklerinden dolayı kendilerine desteğini sunan herkese teşekkürlerini sundu





Batmazlar isimli Balıkçı Teknesi Sahibi Bakan Yıldırım'a Günün Anısına Bir Tekne Hediye Etti.



Hayırlı Uğurlu Olsun Temennisiyle Hep Birlikte Kurdele Kesildi





AdminAdmin