Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2016 23:25   Güncelleme : 05-08-2016 09:54

Demokrasi Mitinginde Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi

Gerze Belediyesi tarafından Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi düzenlendi. Her kesim ve görüşten vatandaşın katıldığı mitingde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Demokrasi Mitinginde Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi
 ''Cumhuriyetine Sahip Çık! Yüreğini ve bayrağını al da gel'' sloganıyla tertip edilen Cumhuriyet ve demokrasi mitingi, eski ceza evi önünde başlayarak vatandaşlar tarafından tekbirler ve Türkiye laiktir, laik kalacak, Mustafa Kemal'in askerleriyiz ve şehitler ölmez vatan bölünmez sloganlarıyla hükümet meydanına kadar devam etti.

Hükümet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar burada dev Türk Bayrağı açarak 10. Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi. Ardından Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ile 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yoğun programlarından dolayı mitinge gelemeyen Sinop Milletvekilleri Nazım Maviş ve Barış Karadeniz'in mesajları okundu.

İlk olarak Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'in mesajı meydanda toplanan vatandaşlara okundu. Maviş mesajında ''Halkımız ellerinde Türk Bayraklarıyla birlik ve beraberlik içinde nöbetini tutmakta, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla günlerdir demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmaktadır.  Vatan ve bayrak sevgisiyle demokrasi nöbetine devam eden tüm hemşerilerime selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.

Ardından CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in mesajı okundu. Karadeniz ise mesajında ''15 Temmuz darbe girişimi koşulsuz demokrasiye sahip çıkmayı, demokrasinin ne kadar önemli olduğunu, hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimizin bir arada durması gerektiğini, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamamız gerektiğini öğretti. Tanklarla bir ülkenin halkının ezilemeyeceği, uçaklarla halkın iradesinin tecelli ettiği meclisinin bombalarla yok edilemeyeceğini bir kez daha gördük. Millet olarak bu darbe girişiminden hepimiz gereken dersi çıkardık. Demokrasiye yapılan saldırıyı kınamak için bugün meydanlardayız. Her koşulda demokrasiyi, laikliği ve hukukun üstünlüğünü savunmak hepimizin ortak görevidir. Bu vatan için canlarını gözünü kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, tüm hemşerilerimi saygı ve sevgiyle kucaklıyor selamlarımı sunuyorum'' dedi.

Mesajların okunmasından sonra ilk olarak Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Karaman konuşmasında ''Biz 20 günü aşkın süredir bu meydandayız. Burada hiçbir siyasi partinin otoritesi veya gücünün gösterilmediği, sağcı, solcu, milliyetçi, ulusalcı diye ayrıştırılmadığı, her gece herkesi kabul ettiğimiz beraber hasbıhal ettiğimiz bir ortam. Bugüne kadar bizi burada yalnız bırakmayan tüm demokrasi neferlerimize teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Meydanda toplanan kalabalığı selamlayarak sözlerine başlayan Belovacıklı ''Tarihe baktığımızda Selçuklu'da, Osmanlı'da ve Cumhuriyetin kuruluşunda böyle girişimler oldu. Tüm terör örgütleri yabancı devletlerin uşağı oldu ve o ülkeler ülkemizi parçalamak, bölmek ve ele geçirmek için emellerinden hiçbir zaman vazgeçmediler. Kutsal değerlerimizi kullandılar. Emperyalist güçler PKK, Işid ve Fetö gibi terör örgütlerini destekleyerek ülkenin iç karışıklığa sürüklenmesi için ellerinden geleni yaptılar. Dik duralım bu ülke kolay kazanılmadı 360 bin şehit verdik. Şehitlerimiz için Cumhuriyetimizi müdafaa ve muhafaza edelim'' diyerek mitinge katılan vatandaşlara teşekkür ettikten sonra konuşmasını tamamladı.

Son olarak İlçemiz Kaymakamı Bülent Bayraktar vatandaşlara hitap etti. Bayraktar yaptığı konuşmada ''Bu hareket 40 yıllık bir faaliyetin sonucunda buraya geldi. Buraya gelirken sivil iktidarlarımızın iyi niyetini, özellikle de insanlarımızın kutsal din duygularını sömürdü. Belediye Başkanımın dediği gibi bunların arkasında hiç kuşku yok ki emperyalist güçler var ancak şunu unutmayalım ilk önce biz akıllı olacağız, uyanık olacağız ki bu oyunlara gelmeyeceğiz. Aynı gemide olduğumuzu 15 Temmuz akşamı bu millet hepimize gösterdi. Bu gemi batarsa ne Ak Parti, ne CHP nede MHP kalmaz. Herkes birbirine saygı göstererek aklını kullanarak bundan sonra yaşamak zorundadır. Bu bilinci gösterdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilçe vaizi Cemal Yılmaz ülkemizin birlik ve beraberliği için vatandaşlarla birlikte dua etti.  

Yapılan duaların ardından demokrasi mitingi vatandaşlara yapılan aşure ikramıyla son buldu.
 

Seda ŞengülSeda Şengül