Güncel
Giriş Tarihi : 19-07-2019 10:50   Güncelleme : 19-07-2019 10:55

Dikmen-Durağan Yolunda Sona Doğru

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Dikmen’i Durağan’a bağlayacak ve yolculuk süresini 1,5 saatten 40 dakikaya kadar düşürecek olan yeni yol çalışmasında son aşamaya geldiğini söyledi.

Dikmen-Durağan Yolunda Sona Doğru

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve teşkilat üyeleriyle birlikte Dikmen ve Durağan arasındaki entegrasyon ve ticari ilişkilere de önemli katkılar sağlayacak olan yeni yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Uğur Giresun burada yaptığı açıklamada, toplam uzunluğu 50 kilometre olan yol çalışmasının tamamlanmasına 11 kilometrelik bir mesafenin kaldığını söyledi. Giresun, mevcut şartlarda Durağan’dan Dikmen’e, Boyabat ve Gerze güzergâhları üzerinden yaklaşık 1,5 saatte ulaşıldığını hatırlatan Giresun, yeni yolun tamamlanmasıyla birlikte bu mesafenin 40 dakikaya düşeceğini ifade etti.

DURAĞAN-SAMSUN YOLU KISALACAK, DİKMEN TİCARETİ CANLANACAK

Giresun sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemli projelerimizden biri olan Dikmen-Durağan yolumuzun Durağan'dan Kadı'ya kadar olan kısmı bütün eksiklikleriyle birlikte bu yıl tamamlanacak. Dikmen'den başlayan yaklaşık 11 kilometrelik yapılmayan bir kısım var. Bu bölümün yaklaşık 6 kilometresi bu yıl içerisinde yapılacak. 2020 yılında da yolun tamamının bitirilmesi planlanıyor. Çok güzel bir yol olmuş, sanat yapıları oldukça fazla ve maliyeti yüksek bir yol. Yolumuz, Dikmen-Durağan arasındaki entegrasyonu sağlamanın yanı sıra; Dikmen’in ticaretini canlandırarak, diğer ilçeler ve Sinop Merkez ile ilişkilerini güçlendirecek" dedi.

SİNOP'U YOL AĞLARIYLA ÖRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Çalışmalarla ilgili emeği geçenlere teşekkür eden AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun: "Hızlı, kaliteli, güvenli ulaşım için şehrimizin dört bir yanını yol ağlarıyla örmeye devam ediyoruz. İl Genel Meclisi Başkanımız Yakup Üçüncüoğlu ve İl Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte; yapımı hızla devam eden Dikmen-Durağan yolunu yerinde inceledik. Gelinen aşamayla alakalı bilgiler aldık. Katkı ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan’a, Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Vitrinhaber

hakan akbaşhakan akbaş