Güncel
Giriş Tarihi : 21-06-2012 13:26   Güncelleme : 21-06-2012 13:26

Dinççağ Uyardı

Hava Sıcaklıklarına dikkat

Dinççağ Uyardı

 Havaların her geçen gün biraz daha ısınması gerek yetişkinlerde, gerekse de çocuklarda bazı rahatsızlıkları beraberinde getirdi.



Konuyla ilgili olarak Gerze Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Emin Dinççağ’a ani ısı değişiklikleri ve sıcakların artması ile ilgili nelere dikkat edilmesi konusunda çeşitli sorular yönelttik.



Dinççağ,  “Havadaki ani ısı değişikliğinin  vücut direncini (imündirene) etkilediğini, bununda grip, nezle, üst solunum yolu enfeksiyonu, astım , alerjik rinit gibi burun akıntısı ve kaşıntısı astım nöbetlerini tetiklediğini” ifade etti.

Yaz aylarında herkesin bol sıvı tüketmesi gerektiğini söyleyen Dahiliye Uzmanı, çok soğuk ve çok sıcak içmelerden sakınmalı, özellikle Ayran gibi içeceklerin içilebileceğini belirtti. Ayranın su kaybını tolere edebilecek en iyi sıvı olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden Dinççağ, bilhassa vücut direncini sağlayan mevsim meyvelerine ağırlık verilmelisine vurgu yaptı. Ayrıca, karpuz, kavun, şeftali gibi meyveler hem vitamin zenginidir, hem de insan bedeni için koruyucu antioksidanlardır.” dedi.


AdminAdmin