Güncel
Giriş Tarihi : 25-10-2017 11:55   Güncelleme : 25-10-2017 17:45

Doğalgaz Çalışmaları Nedeniyle Çocuklar Okula Gidemiyor

Abdaloğlu ile Belören köyleri arasındaki yol, doğalgaz çalışmaları nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Eskiden asfalt olan yolun, şu anda çamur içinde olduğunu söyleyen köylüler, “okul servisleri köye çıkamadığı için çocuklarımız okula gidemiyor” dedi

Doğalgaz Çalışmaları Nedeniyle Çocuklar Okula Gidemiyor

Abdaloğlu ile Belören köyleri arasındaki yol, doğalgaz çalışmaları nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Eskiden asfalt olan yolun, şu anda çamur içinde olduğunu söyleyen köylüler, “okul servisleri köye çıkamadığı için çocuklarımız okula gidemiyor” dedi.

Türkmenlioğlu Köyü’ne yapılan Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu’ndan Gerze’ye çekilen doğalgaz hattı çalışmaları sırasında, Abdaloğlu’nun Bektaşoğlu Mahallesi ve Belören’in Devrent Mahallesi arasındaki dik yamaçlı yıl, Akmercan Sinop Doğalgaz Şirketi’nin çalışmaları sonrasında kaderine terkedildi. Çalışmalar başlamadan önce yolun asfalt olduğuna dikkat çeken köylüler, “şimdi yolumuz çamur içinde” diyerek sitem etti.

“Çocuklarımız okula gidemiyor”

Okul döneminde Gerze’deki okullara ve Karlı’ya taşımalı eğitimle giden öğrenciler de, bozulan yollardan nasibini aldı. Servis araçlarının köye çıkamaması nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerin velileri isyan etti. Bir ayda iki servis minibüsünün şarampole kaydığını belirten veliler, “köylülerimiz servisleri traktörlerle çıkarttı. Servis araçları girmek istemiyor” dediler.

“Bırak arabayı, insan bile yürüyemiyor”

Köydeki araçların yokuş aşağı zorlanarak indiğini, ama hiçbir şekilde çıkamadığına dikkat çeken köylüler, insanların bile yolda yürümekte zorluk çektiğini söyledi. Yağmur yağdığı anda yolun çamurla kaplandığını ve yayaların da yolu kullanamadıklarını söylediler.

Doğalgaz gelecek diye seviniyorlardı

Gerze ve köylerinin doğalgaza kavuşacağı için sevindiklerine vurgu yapan köy sakinleri, heveslerinin kursaklarında kaldığı belirttiler. Köylerine gidip gelemediklerinden yakındılar. “Kullanamadığım eve doğalgaz gelse ne gelmese ne?” diyerek konunun takipçisini olacaklarını ve yolları yapılana kadar mücadele edeceklerini sözlerine eklediler.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş