Güncel
Giriş Tarihi : 09-07-2018 15:11

En çok yaşlı nüfus Sinop'ta

Türkiye’nin en mutlu şehri seçilen Sinop, şimdi de yüzde 18,2 oran ile ülkenin en çok yaşlı nüfusu bulunan il seçildi.

En çok yaşlı nüfus Sinop'ta

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2017 yılında yüzde 18,2 ile yaşlı nüfusu en fazla olan il Sinop oldu. Kastamonu yüzde 16,8, Artvin ve Çankırı 15,4 ile bu oranı takip etti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sinop’un en yaşlı il olmasının başlıca sebeplerinin yurt içi ve yurt dışına verdiğimiz göçler olduğunu, Sinop’ta sanayinin az olması, insanların çalışma ve eğitim durumlarına göre il dışını ve yurt dışını tercih etmek zorunda kalmalarının bu oranı etkilediğini söyledi.

"Yaşlılar için iki projemiz var"

Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş;

"Türkiye genelinde ilimizin birinci çıkması, en yaşlı il olmasından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bize düşen en önemli görev; yaşlılarımıza hizmetlerimiz bunu da iki şekilde ele alabiliriz 1.bakım, 2.sağlık konusu. Bakım konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak devreye giriyoruz. İlimizde 80 kapasiteli huzurevi ile yaşlılarımıza hizmet sunuyoruz. Bir diğer projemiz ise; evde bakım hizmet projesi, geliri olmayan ve çocukları tarafından bakılmayan yaşlılarımızın ev temizliği, yemeklerinin yapımı, alıverişlerinin yapımı, gezme dolaşma gibi ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler veriliyor ve gayet güzel tepkiler alıyoruz. Yaşlılarımız bu hizmetten memnunlar. En önem verdiğimiz husus, onların huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşlılık dönemlerini geçirmelerinde yardımcı olmak. Bu konuda yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere’ dedi.

"İş Sahası Açarsanız Her şeyi Önlersiniz"

Sinoplu yaşlı vatandaşlar ise; “İş sahası açarsanız, fabrika açarsanız her şeyi önlersiniz. Yeni gençlik çalışmak için yurt dışına kadar gidiyor. Sinop’ta cam fabrikası ve Amerikan üssü kapanması sonrasında yerliye iş sahası kalmadı. Orman Bölge Müdürlüğü vardı, kapandı. Gümrük Başmüdürlüğü vardı, kapandı. Bu kurumlar hep insan istihdam ediyordu. Olmayınca bütün gençlik dışarıya gider oldu. Buralarda emekli bizler kaldık” değerlendirmesinde bulundular.

Seda ŞengülSeda Şengül