Güncel
Giriş Tarihi : 30-07-2019 17:22

Erkan Taş Üretimin Önemini Vurguladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Gerze Belediyesi eski aday adayı Erkan Taş Toplumlar Ürettiklerini Dışarı Satamıyorsa , En Azından Tükettikleri Kadar Üretmelidir düşüncesiyle fikirlerini paylaştı

Erkan Taş Üretimin Önemini Vurguladı

Değerli Gerzeliler,

Çok önemli bir şey bildiğinizi düşünür ve onu paylaşmazsınız, size değerli görünen bilgi aslında diğer insanlar için önemsizdir. Çok önemsiz olduğunu düşündüğünüz ve paylaşmaya değer bulmadığınız bir bilgi de diğer insanlar için çok önemli olabilir. Ama paylaşılmadığında sizinle birlikte yok olur gider.

Toplumlar Ürettiklerini Dışarı Satamıyorsa, En Azından Tükettikleri Kadar Üretmelidir

Bu anlayış çerçevesinde Gerze’mizde Ekonomik Kalkınma Seferberliği’nin başlatılması gerektiğini düşünenlerdenim.  Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize karşı sorumluluklarımız var.

Gerze’miz doğal güzellikleriyle dolu bir ilçe fakat gençlerimiz bu güzelliğin farkına bile varamadan ya ilçemizi terk etmek ya da ilçemizin kısıtlı iş imkânları ile yetinmek zorunda kalıyor.

Gençlik yıllarında Gerze’yi terk etmek zorunda kalmış bir Gerzeli olarak, bu konuya eğilmek istiyorum.

İlçemize bir üretim tesisi isteyebiliriz. Fakat akıllı bir yatırımcı ilçemize bu yatırımı yapmak için ya hammaddenin ilçemizde çıkmasını ya pazarın ilçemizde olmasını ya da yetişmiş iş gücünün ilçemizde bulunmasını arzular. Şuan için bunları ilçemizde ikame etmek pek mümkün değil.

Peki bizler ne yapabiliriz?

Sera Üretimi ve Tanzim Satış;

Konunun daha iyi anlaşılması için bir örnek vermek istiyorum.

Yozgat’ın Çekerek ilçesi kaymakamı, bir gün dönemin Tarım Bakanı Mehdi Eker’e gider. Bir projesi olduğunu ve proje için 2.000.000 TL ye ihtiyaç duyulduğunu söyler. Mehdi Eker, kaymakamı atanmış biri olduğu için pek ciddiye almaz. Kaymakam ısrar eder ve Mehdi Ekerden gelip görmesini ister. Bakan, sonraki hafta o bölgede olacağını ve gelip göreceğini söyler. Bir hafta sonra bölgeye giden Bakan şoförüne Çekerek’e gidelim der ve rota o bölgeye çevrilir. Gittiklerinde gözlerine inanamaz… Kaymakam kiraz fidanları dikmiş, su kuyularının yerlerini tespit etmiş,kuyuların kazılması ve soğuk hava deposu yapılması için projeler hazırlamıştır. Bunun üzerine Bakan, Kaymakama dönüp ne kadar ödeneğe ihtiyacın varsa haftaya çıkartılacak der.

Şuan Çekerek’te üretilen kiraz yurtdışına kilosu 5 Euro dan satılırken 500 kişiye de iş istihdamı sağlıyor.

Siz olgunlaşmış bir fikirle ANKARA’ya gittiğinizde projenize onay almanız mümkün. Hatta bu tarz projelere uluslar arası fonlardan bile destek alabiliyorsunuz…

AdminAdmin