Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2015 11:44   Güncelleme : 19-03-2015 10:10

Evi yanan aile yardım bekliyor

Gerze ilçesi Sarnıç köyünde çıkan yangında evleri tamamen yanan aile hiçbir şeylerinin kalmadıklarını ve çaresiz olduklarını dile getirerek devletten yardım istedi.

Evi yanan aile yardım bekliyor
İlçemiz Sarnıç köyünde çıkan yangında evleri tamamen yanan aile hiçbir şeylerinin kalmadıklarını ve çaresiz olduklarını dile getirerek devletten yardım istedi. 

Geçen haftalarda İlçemize bağlı Sarnıç köyünde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında 6 kişinin ikamet ettiği ev küle döndü. Yangın esnasında evde bulunan Murat (9), Sami (38) ve Cengiz Cırt (42) alevlerin içerisinde kalarak vücutlarında yanıklar oluştu. Çiftçilikle geçimini sağlayan ailenin yangında evleri ve eşyaları küle dönerken, 9 yaşındaki Murat Cırt ve 38 yaşındaki Sami Cırt Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi’nde, Cengiz Cırt ise Sivas Numune Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavi görüyor. 

Çıkan yangında evleri ve tüm eşyaları yanan aile devletten ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Anne Fadime Cırt yaptığı konuşmada, “Biz çiftçilikle geçinen bir aileyiz. 3 çocuğum eşim ve eşimin ağabeyi bir evde kalıyorduk. Eşimin abisi engelli, ona da biz bakıyorduk. Başımıza böyle bir olay geldi. Canımızı zor kurtardık. Evimiz ve eşyalarımız tamamen yandı, hiç bir şeyimiz kalmadı. Şu anda hastanede yatıyoruz. Köydeki iki çocuğuma da bir komşumuz evini açtı, onlarda kalıyorlar. Hastaneden çıktığımızda kalacak bir yerimiz yok. Devlet yetkililerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın bize yardım etmesini istiyoruz” dedi. 

9 yaşındaki Küçük Murat ise “Bizim evimiz yandı, hiç bir şeyimiz kalmadı. Bize yardım edilmesini istiyoruz” diyerek yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.
AdminAdmin