Güncel
Giriş Tarihi : 23-12-2014 12:28   Güncelleme : 23-12-2014 12:12

Feshane'den Röportajlar

Feshane'de bulunan Üst kademe protokol ve kurum yetkilileriyle tanıtım günlerini konuştuk.

Feshane'den Röportajlar
 Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy

istanbuldaki hemşerilerimizin ve istanbulluların sinopa gösterdikleri ilgiden çok mutluyuz. Bizim amacımız Sinopun sloganı olan en mutlu şehir sinopu istanbullularla buluşturmak ve bugüne kadar yaşadığımız ulaşımla ilgili sorun nedeniyle keşfedilememiş türk insanının görmekte güçlük çektiği bir yöresini insanlara yeniden sunmaktı. Sinopun kabuğunu kırıp kültürel, sosyal ve ekonomik anlamında ülkemizin gündeminde hakettiği yeri almasını sağlamaya calışıyoruz. ilk defa yapılan bir tanıtım günü olmasına rağman herşey güzel hazırlanmış ve burdaki ilgide cok fazla.Halkımızda ağız tadıyla bir sinop seyahati yapma niyeti uyandıracaktır.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar

Buradaki ilk amacımız İstanbul'daki hemşehrilerimiz ile buluşmaktı, bunu gerçekleştirdik. Sonraki amacımız ise Gerze'nin İstanbul'da tanıtımı, bununda yavaş yavaş gerçekleştiğini düşünüyoruz. Mutlu şehir Sinop'un İstanbullular tarafından tanınmasını istiyoruz. Bu güzel bir başlangıç oldu, gelen tepkilerde bu yönde. Burada Gerzemizin yerini muhafaza etmiş, doğallığını yitirmemiş meşhur hacı kadın horozu ve tavuğunu, Gerze insanının yerelde ürettiği kendine has oyuncaklarını, havlusunu ve buna benzer malzemeleri burada sergiliyoruz. Gerze'nin doğal güzellikleri ve turizmini tanıtmaya çalışıyoruz.

Sinop Üniversitesi Rektör Recep Bircan

Burada sinopun tanıtımı ile ilgili güzel bir organizasyonla karşı karşıyayız.İstanbulda yaşayan sinopluların böyle bir organizasyon ile biraraya gelmesi ve kurulan derneklerin birbirleri ile kaynaşması açısından bu organizasyon etrafında toplanması çok iyi oldu. Sinop üniversitesi olarak bizlerde böyle bir organizasyona katkılarımızı yapıyoruz.İnanıyorum ki gelecekte sinopu güzel günler bekliyor ve Sinop gelecekte daha güzel şeylere imza atacak.

Eski Gerze Kaymakamı Metin Kubilay   öncelikle bütün gerzeli hemşerilerimizi tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.Böyle anlamlı bir günde sinoplu kardeşlerimizle birlikte olmak bizi çok memnun etti.Beş yıl boyunca birlikte görev yaptığımız Gerzeli dostlarımızı yeniden görmek bizi çok memnun etti. Gerzede görev yapmanın bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum ve orda hizmet vermiş olmaktan mutluluk duyuyorum.Buradan da tüm Gerze halkına selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dikmen kaymakamı Soner Özer

Dikmenliler derneği başkanımız ve dikmenli iş adamlarımız ile bu organizasyonda biraraya geldik ve hep birlikte Dikmeni nasıl daha iyi tanıtacağımız hususunda istişare de bulunuyoruz. Burada Dikmenin ürünlerini, kültürünü, folklorünü, tarihini tanıtmaya, dikmen ilçesi olarak elimizden geleni birlik ve beraberlik içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle sayın valimize ve emeği geçen herkese bu organizasyon için çok teşekkür ederiz.

Vekil Danışmanı Feyzullah Şimşirgil

İstanbulda ilk defa yapılmasına rağmen gerçekten güzel bir katılım vardı.Sinoplu olarak istanbulda yaşayan hemşerilerimizin sayısı altı yüz bin ve bunun daha önceden yapılması gerekirdi. Tanıtımımızın amacına ulaştığını düşünüyorum.İlerleyen zamanlarda daha da güzel bir şekilde memleketimizin tanınacağına inanıyorum.

Sinop Dernekler Federasyonu Genel Bölge Başkanı Rüstem Tüysüz

Geçmişe yönelik ilçeler olarak kullandığımız el aletlerimizi,değirmenlerimizi sergileme imkanı bulduk.Gelen hemşerilerimizle geçmişle bugün arasında  bir sentez oluşturulmasına vesile olduk.Sadece hemşerilerimiz değil diğer vilayyetlerden de  çok ziyaretçimiz var.Ben inanıyorumki bu  organizasyon önümüzdeki yıl sinopta bir turizm patlaması yapacaktır.Bugün mesai günü olmasına rağmen gerçekten güzel bir katılım var.Yarın inanıyorum ki burası haftasonuda olması nedeniyle insanlar gezmek için boşluk arayacaktır.Sinopu tanıtma anlamında gerçekten güzel bir tanıtım oldu.

Avukat Uğur Demircan

Fesane de bundan önce birçok ilin tanıtım etkinlikleri düzenlendi. Bende İstanbul'da yaşayan bi Sinoplu olarak neden Sinop yok diye düşünmüştüm. Bu sene bunun ilki gerçekleştirildi. Herşey çok güzel fakat benim sevmediğim bir şey var.Bu tip kültürel faaliyetin yoğun olduğu yerlerde, atmosferi şov amaçları olarak kullanan hem dernek başkanları hemde siyasette bir yerlere gelmek isteyenler var.Bu camiyayı yıllardan beri iyi tanıdığımı düşünen biri olarak bu durum benim çok dikkatimi çekti.

hakan akbaşhakan akbaş