Güncel
Giriş Tarihi : 16-07-2019 00:06   Güncelleme : 16-07-2019 00:39

Gerze'de 15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Gerze'de 15 Temmuz Destanı

15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılında Gerze de bir dizi etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler öğle namazının ardından Merkez Camisinde okunan mevlit i şerif, ardından yapılan ikramların akabinde akşam ise Gerze Belediye Sinemasında düzenlenen programda İlçemiz Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçemiz Müftüsü katılımcılara günün önem ve ehemmiyetiyle alakalı konuşmalar yaptı. Sedat Işıdı Kültür Merkezini hınca hınç dolduran kalabalığa günün ehemmiyetiyle alakalı :

Gerze Kaymakamı Murat Güven İse Konuşmasında : 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesine demokrasimize ve demokratik yaşantımıza Fettullahcı Terör Örgütü tarafından hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, hava limanlarını doldurarak, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek, bu talihsiz girişimi akabede uğratmıştır.

Aziz milletimiz bu duyarlılığı ile tarihimizin gurur dolu en önemli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir. Bugün buraya milletimizin demokrasi zaferini kutlamaya, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istikbal diğer bütün mukaddes değerler uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha yad etmek ve gazilerimize şükranlarımızı sunmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy: Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar nice afetler nice yıkımlar yaşadık ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemalin yaptığı bağımsızlık özgürlük mücadelesinin son olduğunu düşündük. Aradan gecen yüz yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerde hain saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş savaşındaki nene hatunu, Maraşlı Sütçü İmamı İzmir’i işgal eden Yunanlılara kurşun sıkan Gazeteci Tahsin’i çıkaran bu topraklar 15 Temmuz geçeside ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demirleri, henüz 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım ı bağrından çıkarmıştır demiştir.

İlçe Müftüsü Bayram Karar: “Yakın uzak tarihimizin birçok dönemlerinde nice sınamalardan geçmiş şanlı bir milletiz biz. Şüphesiz bunların içerisinde bu gece 3.seneyi tabliyesini idrak ettiğimiz 2016’nın 15 Temmuz gecesi olağanüstü bir ibret ve öneme sahiptir. Din, tarih ve medeniyet havzalarının merkezinde bulunan bu coğrafyanın ay yıldızlı ülkesi Türkiye’miz insanlığın ortak hafızasına harikulade kıymetli bir zafer ve tecrübeyi o gece kazandırmıştır. Başta din olmak üzere dil, eğitim, öğretim, hizmet gibi değerleri istismar ederek gerçek kimliğini gizlemek suretiyle kitleleri kandıran kanlı FETÖ Terör Örgütü milletimizin iman dolu göğsünden tekbir ve sala sesleri arasında paramparça olmuştur. Kaderi ilahi bu coğrafyada İslam’ın ve insanlığın nöbetini tutan aziz milletimiz o gece 7 ‘den 70’e kadınıyla erkeğiyle ortaya koyduğu destansı milli birlik ve beraberlikle dinine istiklal ve istikbaline Bedir, Malazgirt, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ruhu ve şuuruyla sahip çıkmıştır.” Dedi.

Konuşmaların akabinde ziyaretçilere, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdiği 15 Temmuz Özel Konuşması sunulurken, devamında ise 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlarla ilgili kısa bir video gösterimi yapıldı.

İstiklal Marşı’mızın okunması, Kaside Sunumu ve Gerze Halk Eğitim Merkezi Judo Takımı’nın hazırladığı özel gösterimle devam eden programın son bölümünde ise Tüm Şehitlerimiz adına eller göğe yükseldi ve dualar edildi.

Bizlerde Gerzeninsesi Gazetesi olarak 15 Temmuz’da bu vatan ve millet uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve bu uğurda gazilik unvanı mertebesine ermiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

hakan akbaşhakan akbaş