Güncel
Giriş Tarihi : 22-10-2015 16:19   Güncelleme : 22-10-2015 16:24

GERZE HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDEN 340 BİN AVRO’LUK AB PROJESİ

Kasım 2012 tarihinden itibaren Giyim Öğretmeni Sevim AY tarafından hazırlanıp sunulan “Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İş Gücünün Yetiştirilmesi Projesi” adlı AB projesi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığınca kabul edildi.

GERZE HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDEN 340 BİN AVRO’LUK AB PROJESİ
 Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım AKSU;

“Sinop yöresinde var olan kentsel, kültürel ve doğal mirasın korunması amaçlanarak ulusal ve uluslararası düzeyde kentin tanıtılması ve turizme kazandırılması hedeflenen, Projemizin hedef kitlesini Sinop ilinde yaşayan 15-29 yaş arası işsiz gençler, dezavantajlı grup sayılan eski hükümlüler, restorasyon alanında faaliyet gösteren inşaat firmaları oluşturmaktadır.

Projemiz kapsamında, 45 kişiye genel beceri ve mesleki eğitimi kursu verilecek, Restorasyon atölyeleri kurulacak,  Atölye çalışmaların da İlçemizde tarihi eser olan bir konut tamamen restore edilecektir. Bu proje, İlimizde kültürel mirasın korunarak, yeni bir iş gücü piyasasına imkan sağlayacak bir uygulama olduğunu ve  Proje bütçesinin 340.000 AVRO olduğunu”söyledi.

 
Proje ortaklarının Sinop İl Özel İdaresi, Gerze Belediyesi ve Mimarlar odası olduğunu bildiren AKSU, Proje Koordinatörlüğünün
Öğretmenimiz Sevim AY tarafından yürütüleceğini ve sözleşme yapmak üzere Ankara’ya gideceklerini bildirdi.

Seda ŞengülSeda Şengül